kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
28.11.2008
Merhaba lezzet sever okurlar, hepinize mutlu pazarlar... Bugün sizleri yine farklı ve sağlıklı lezzetlerle buluşturmak için sabırsızlanıyorum. Kış sebzesi olan karnabaharın çorbası içinizi ısıtacak... Biz Türkler kışın çorbayı çok seviyoruz ve sofralarımızda ona muhakkak yer veriyoruz... Portakallı tavuk ise damak zevkinizi okşayacak farklı bir alternatif olacak... Bu lezzetli yemeğin yanında tel şehriyeli pilavın çok yakışacağını düşündüm. Hepinize iyi haftalar ve afiyet olsun...

Karnabahar çorbası
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Karnabaharları kökünden ayırın, iyice yıkayın ve tencereye koyun. Patates ile soğanı soyduktan sonra dörde bölüp, tencereye ilave edin. Suyu ve küp şekeri de ilave ettikten sonra haşlamaya bırakın. Malzemeler yumuşamaya başlayınca, haşlama suyunun çoğunu dökün ve yeniden sıcak su ilave edin. (İlk kaynama suyunu, karnabaharın gazından kurtulmak için döküyoruz...) Aynı zamanda bir bardak sütü de ekleyin. Çorbanızı yeni eklediğiniz su ve sütle de biraz kaynatıp, tuzunu ilave edin. Daha sonra rondodan geçirip, sıcak sıcak servis yapın. Üzerine çok ince kıyılmış maydanozları serpmeyi de ihmal etmeyin...

Malzemeler
* 1 kg karnabahar
* 1 orta boy patates
* 1 orta boy soğan
* 1 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
* 1 küp şeker
* 4 su bardağı sıcak su
* Tuz

* * *
Tel şehriyeli pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 5 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Yağları tencerenize koyun ve tel şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Sonra pirinci de ekleyip, birlikte bir süre daha kavurun. Ardından suyunu ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Demlenip dinlenmesi için ocağı kapattıktan sonra da bir süre kapağını açmadan bekletin. Üzerine taze karabiber serpip servis edin.

Malzemeler
* 1 su bardağı baldo pirinç
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı mısırözü yağı
* 1.5 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı tel şehriye
* Tuz
* karabiber

* * *
Portakallı tavuk
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Derin bir tavaya yağınızı koyup, kuşbaşı doğranmış tavuklarınızı ilave edin. Sotelediğiniz tavuğa portakal suyu ve balı ilave edin. Tavanızın kapağını kapatıp, kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Biraz daha pişirdikten sonra üzerine portakal kabuğu rendesini serpip, sıcak servis yapın. Portakallı tavuğun yanına pilav çok yakışır...

Malzemeler
* 4 parça tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı taze portakal suyu
* 1 yemek kaşığı bal
* 4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* 2 portakal kabuğu rendesi
* Tuz
* Karabiber