kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Doğru fizibilite, yatırımcısına krizde de kazandırıyor

25.11.2008
Bomonti'de yapılan Anthill Residence projesinin sahibi Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, doğru fizibilite çalışması yapılan projelerin hiçbir kriz ortamında sorun yaşamayacağının söyledi..
Bomonti'deki ilk rezidans projelerinden biri olan Anthill Residence'ı yapan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 'Kriz döneminde Türkiye'deki yatırımlarımıza ara vermedik. Yükselen arsa fiyatlarından dolayı arsa geliştirmeyi durdukduk' dedi. Türkiye'de Bomonti ve Alaçatı'daki Port Alaçatı projesine devam ettiklerini söyleyen Okay, sahip oldukları arsalarda orta vadede projeye başlayacaklarını söyledi. Kriz döneminde doğru fizibilite çalışması yapılan projelerin sorun yaşamayacağını belirten Okay, "2001 krizi döneminde yaptığımız 7000A projesi en verimli projemizdi. Kriz döneminde 300 bin dolara sattığımız daire krizden sonra 400 bin dolara satıldı' diye konuştu. Okay, Bomonti'de devam ettikleri Anthill Residence projesinde satışların iyi gittiğini söyleyerek 'Fizibilite çalışmasını yanlış yapılsaydı elimizde kalırdı. Ancak, bu dönemde ne kadar doğru yapıldığını görüyoruz' dedi. Ant Yapı'nın şu andaki en önemli projesi olan Bomonti'deki Anthill Rezidans projesindeki metrekare fiyatları 3 bin ile 5 bin dolar arasında değişiyor.

'Arsa geliştirmeye ara verdik'
En çok talep edilen daireleri ise hem yatırım hem de uzun dönemde oturma planıyla alınan 1+1 ve 2+1'ler oluşturuyor. İki bloktan oluşan Anthill Residence'ın tek bloğundaki 210 daire şimdiden satıldı. Yeni satışa çıkarılan ikinci blokta ise satışlar devam ediyor. 2010'da teslim edilecek projeye çok güvendiğini söyleyen Okay, "O bölgede ilk arsa geliştiren bizdik. Bölgede başka projeler de yapmayı planladığımız için arsa geliştirmek istedik. Ancak arsa fiyatları bölgede çok yükseldi. Bu yüzden fiyatları makul göremedik" dedi.

Anthill Residence künyesi

* Lokasyon: Şişli - Bomonti

* Toplam arsa alanı: 25.000 m2

* Toplam inşaat alanı: 150.000 m2

* İnşaata başlama tarihi: Nisan / 2008

* Öngörülen bitiş tarihi: 30 Ağustos 2010

* Konut sayısı: 804