kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Petrol ülkesi'nde ''petrol polisi''nin benzini yok

Giriş Saati : 25.11.2008 12:22
Güncelleme : 25.11.2008 23:21
Yeni Haber
Dünyanın en büyük petrol ülkelerinden biri olan Irak'ta petrol tesislerini, boru hatlarını sabotajlardan, saldırılardan korumak için oluşturulan özel ''petrol polisi'', arazi araçlarının depolarını doldurmakta zorlanıyor.

Petrol rezervleri bakımından dünyanın üçüncü ülkesi konumunda olan Irak'ta kurulan petrol polisinin yetkilisi Albay Şakir Obeid, Petrol Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasındaki bürokratik engellerden bahsediyor. Irak ekonomisinin can damarı olan petrol tesislerini korumak için kurulan ''petrol polisi'' şu günlerde yaya olarak devriye geziyor ve işe ''otostop çekerek'' gidiyor.

Göreve giderken yanlarına yiyecek ve içecek götürmek zorunda kalan petrol polisi mensupları, dün iki Amerikalı generale dertlerini iletti.
Albay Şakir, ''Jeneratör olmadığından 4 ay elektriksiz kaldık. Elektrik yok, radyo yok. 31 araç için günde 20 litre benzin hakkı var. Bu da bir görev yerinden diğerine gitmeye bile yetmez'' diyor.

Personelinin maaş olarak bir polis memurunun aldığının yarısını aldığını belirten Albay Şakir, böyle devam ederse, ordu ya da emniyete geçeceklerini ve personelsiz kalacağını söylüyor.

Petrol polisinin 31 memuru 6 ay önce İçişleri Bakanlığına bağlandı, ama bütçeleri hala Petrol Bakanlığında kalmış bulunuyor.

ABD tarafından devrilen ve Duceyl davasında aldığı idam cezasıyla asılan devlet başkanı Saddam Hüsayin zamanında ise, işler son derece basit yürüyordu:

''Boru hatlarından biri zarar görürse Saddam Hüseyin adamlarını gönderip oradaki herkesi öldürtüyordu. Dolayısıyla da aşiretler hayatta kalabilmek için boru hatlarını canla başla koruyordu...''

AA