kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yakın zamana kadar güneşli havanın hüküm sürdüğü Ege’nin tatil beldeleri de fırtınadan nasibini aldı. Marmaris’te bir balıkçı teknesi battı, Bodrum’da tekneler kıyıya vurdu.

Sıcaklıklar 12 derece düştü, yağış sürecek

18.11.2008
* Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yurt genelinde bugün yağmur olacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar Muğla, İzmir, Aydın başta olmak üzere Ege'de, Isparta, Antalya, Burdur başta olmak üzere Akdeniz'de etkili olacak. Yarın da Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi yağışlı havanın etkisinde olacak.

* Bugün de yağmurun etkili olacağı İstanbul'da yarın yağış yok. Ancak cuma sabahı lodos kenti vuracak. Cumartesi gecesinden itibaren ise yeniden sağanak yağmur görülecek. Pazar günü ise gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Cuma ve pazar sabahları hızı yer yer 80 kilometreye ulaşan kuvvetli lodosa karşı da dikkatli olunması gerekiyor.

* Yağışlar yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan'ın yüksek kesimlerinde) hafif kar yağışı veya karla karışık yağış şeklinde görülecek. Cuma günü yağışlar doğuya kayarak devam edecek. Hava sıcaklıkları yağış alan yerlerde 2-4 derece azalacak.

* Dün, yurt genelinde hava sıcaklığı 10-12 derece düştü. Yüksek kesimlerde ve özellikle dağlık alanlarda sıcaklığın 0 dereceye düşmesiyle birlikte de yılın ilk kar yağışı görüldü. Kar yağışı yüksek kesimlerdeki bugün, kuzey doğu kesimlerde ise yarın ve cuma günü görülecek.