kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan yarın Hindistan'a gidiyor

Giriş Saati : 19.11.2008 15:49
Güncelleme : 19.11.2008 21:04
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in davetlisi olarak yarın Hindistan'a gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Babakan Erdoğan'a Hindistan ziyaretinde Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanı sıra, milletvekilleri, resmi yetkililer ve işadamlarından oluşan bir heyet eşlik edecek.

Başbakan Erdoğan, ziyareti kapsamında Başbakan Singh'in yanı sıra, Hindistan Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, iktidar ve ana muhalefet siyasi parti liderlerinin aralarında bulunduğu resmi yetkililerle temaslarda bulunacak. Yeni Delhi ve Agra şehirleri dışında, Hindistan'ın önde gelen ekonomik merkezlerinden olan Bangalore'u da ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan, iş çevreleri ve yatırımcılarla bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan, Hindistan'daki resmi temaslarında, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin derinleştirilmesi imkanları üzerinde duracak, ayrıca her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslar arası konularda görüş alışverişinde bulunacak.

Açıklamada, küresel bağlamda öne çıkmakta olan ve Türkiye ile ikili ilişkilerini geliştirme niyetini beyan eden Hindistan'a bu yıl içinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve ardından Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sağlanan açılımların somut yönde sonuçlar verebilmesi açısından Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine iki ülke açısından önem verildiği kaydedildi.

(ANKA)