kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çarşaf eleştirisi kızdırdı

ANKARA
18.11.2008
CHP'ye çarşaflı üyelerin alınmasına yönelik eleştiriler Baykal'ın sabrını taşırdı. Baykal eleştirenlere "Senin gibi liberal olacağına, vatanını, milletini seven onun gibi mutaassıp olsun" yanıtı verdi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tartışmalara neden olan 'çarşaflı katılım' eleştirilerine kızdı. "Oyunlar, ezberler, şartlanmışlıklar bozuluyor" diyen Baykal, eleştiri sahiplerine "Senin gibi liberal olacağına, vatanını, milletini seven onun gibi mutaassıp olsun" yanıtı verdi. "Siyaseti artık yukarıya çekelim, kimseyi kılığı, kıyafeti, sakalı ile yargılamayalım, herkes eşittir" diyen Baykal, CHP grup toplantısında değindiği Sultangazi'deki çarşaflı katılımlar konusunda şu mesajları verdi:

'MİZANSEN DEĞİL'
*
Bunlar mizansen değildir. Bazı vatandaşlarımız kendi özgür iradeleriyle CHP'ye girmek üzere başvurdular. 'Girecek olanların bir kısmının başı örtülüdür, türbanlıdır, çarşaflıdır, biz Erzurum kökenliyiz, ailelerimizle birlikte gireceğiz, bizi kabul eder misiniz' dediler.

* Arkadaşlarım bana sordu, 'elbette, başımızla beraber' dedim. Yasalara uygun yaşayan her insan, kılığını kıyafeti, kültürü, inancı, mezhebi, yaşam biçimi ne olursa olsun başımızla beraber elbette CHP'de yeri vardır.

* Soruşturdum, 'neden böyle bir karar aldınız' diye. Samimi bir manzara. İnsanlar AKP tarafından aldatıldıklarını düşünüyor, çareyi CHP'ye katılmakta bulmuşlar.

* Bu insanlar kimseye belli bir kıyafet dayatma peşinde değil, kimseyi belli bir yaşam biçimine yönlendirme çabasında değiller. AKP'ye oy verirken oluyor da, CHP' ye oy verirken niye olmuyor?

* Size çok baskı olacak, dedim. AKP'de bir telaş, yandaş medyasında telaş yarattı bu. İlçenin belediye başkanı çağırdı, baskı yapıldı, işlemedi.

* Siyaseti artık yukarıya çekelim, kimseyi kılığı kıyafeti ile yargılamayalım, herkes eşittir. Bu insanlar bir tuzağı, oyunu bozdu. Bir kuşatmayı kırdı. Muhafazakârdı, mutaassıptır. Sana ne. Senin gibi liberal olacağına, vatanını, milletini seven onun gibi mutaassıp olsun. Bu işleri aşacağız. Kültür muhafazakârlığı ile siyasi tercihi ayıracağız. Ezberler bozuluyor.