kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ekran karşısında abur cubur atıştırmaktan daha faydalı işler yapın.

Ekran karşısında kaslarınız çalışsın

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
14.11.2008
Televizyonda en sevdiğiniz programı izlerken koltuğa yayılmak, bel ve sırt kaslarınıza 'yaralanmak kadar' zarar verebilir. Kaslar kullanılmadığı zaman (Çünkü otururken sizi kaslarınız değil koltuk tutar) hiçbir işlevleri olmaz ve bu da belinizin ağrımasına zemin hazırlar...

10 KİŞİDEN 8'İ...
Her 10 kişiden 8'i hayatının bir döneminde mutlaka bel ağrısı yaşıyor. Oysa TV izlerken kalçanızı egzersiz topunun üzerinde zıplatarak, bel kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Topun üzerinde otururken, reklamlar sırasında mide kaslarınızı da aktif hale getirebilir ve arada yapacağınız atıştırmaları da etkisiz kılabilirsiniz! Önereceğimiz hareketleri yapmak için de egzersiz topu kullanmalısınız...
* Egzersiz topunun üzerine oturun ve ayaklarınızı yere koyun, dizlerinizi kalçanızın hizasında açıp 90 derece bükün.
* Ellerinizi başınızın arkasında birleştirin, dirsekleriniz dışarıyı göstersin ve yavaşça sırtınızın yarısı topun üstüne gelinceye kadar topu yavaşca arkaya doğru yuvarlayın.
* Yerde bir yanınızın üstüne kıvrılın ve karın kaslarınızı iyice kasın. Karnınızı omurganıza doğru iyice içeri çekip bırakın, kaslarınız bir içine çöksün, bir düzleşsin.
* Bu sırada omuzlarınızı ve yapabilirseniz sırtınızın üst kısmını topun üstüne doğru getirmeye çalışın. Bu şekilde iki saniye durduktan sonra baştaki pozisyona dönün. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın. Sonunda; skinny jean'inizi giymeyi denemeye başlayabilirsiniz!