kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Pratik döner

Soğanı rendeleyin. 2 çorba kaşığı kıyma ile karıştırın. 1 adet bifteğin üzerine bir miktar kıymalı soğanlı malzemeden koyun. Üzerine 1 adet biftek daha yerleştirin. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi sürdürün. Daha sonra eti folyo kağıdına sıkıca sarın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün dondurucudan çıkarıp, ince ince dilimleyin. Yağsız tavada pişirin. Servis tabağına alın. Tuzunu katın. 1 çorba kaşığı yağı tavada kızdırın. Yarım çorba kaşığı salçayı içinde ezin. Etlerin üzerinde gezdirin. Yanında yoğurt ve biberle servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 5 adet bonfile
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Yarım çorba kaşığı salça
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* Sivribiber, tuz

* * *
Fıstıklı pilav
Tencereye tereyağını alın. Fıstıkları yağda kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, yıkanıp ayıklanmış pirinci kavurun. Yıkayıp, saplarını ayırdığınız kuş üzümlerini ilave edin. 4 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edin.

Malzemeler
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 2 çorba kaşığı şamfıstığı
* 1 adet soğan
* 2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı kuş üzümü
* 4 su bardağı sıcak su
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pulbiber
* Tuz

* * *
Böğürtlenli çikolata çantaları
Tozşekeri ve yumurtaları birlikte çırpın. Un ve kakaoyu karıştırıp karışıma ekleyin ve metal bir kaşıkla çırparak çok koyu olmayan bir hamur hazırlayın. 2 fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve hamurdan tepsiye bir kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalar dökün. Tepsileri, daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak hamurları, şekil alabilmeleri için bir merdanenin üzerine yerleştirip 3 dakika dinlendirin. Diğer yanda bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve merdanenin üzerinde içe doğru kıvrılarak çanta şeklini almış hamurların içine sürün. 1 paket krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle çırpın ve elde ettiğiniz bu kremayı çikolata sürülmüş çantaların içine doldurun. Ardından, kremanın üzerine böğürtlenleri de yerleştirin ve servis yapın.

Malzemeler

Hamuru için:
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı tepeleme un
* 1.5 çorba kaşığı kakao İçi için:
* 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen