kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AK Parti'de geri sayım... 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti Genel Merkezi'nin 6'ncı katında bulunan yerel yönetimler başkanlığının girişindeki elektronik tabela dikkati çekiyor. Tabelada seçime kaç gün ve kaç saat kaldığı belirtiliyor.

Adaylara 14 şart

Ergun AKSOY
13.11.2008
Önceki gün Erdoğan'ın start verdiği yerel seçim için AKP'de dün adaylarda aranacak 14 şart açıklandı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin il başkanlarına "Sandık müşahitleri sandıklara sahip çıkmalı" talimatı vererek yerel seçim startını verdi. Dün da AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, il başkanları ile yaptığı toplantıda adaylarda aranacak 14 şartı sıraladı ve "Yerel seçimleri yüzde 60 ile göğüslemek istiyoruz" hedefini gösterdi. Belediye başkan adaylarını anketler aracılığıyla halka soracaklarını belirten Tanrıverdi, 12 komisyon aracılığıyla adayların mülakattan geçirileceğini söyledi. Tanrıverdi, belediye başkan adaylarında aradıkları 14 kriteri şöyle açıkladı:

DÜRÜST, LİYAKATLI
"Adayın iyi bir görüntü vermesi, güven telkin etmesinin yanında dürüst, liyakatlı, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik, atak, misyon ve vizyon sahibi, başarılı yöneticilik geçmişi olması, demokratik kültüre sahip, katılımcılığa açık, sivil toplumu önemseyen, toplumsal gelişmelere duyarlı, milletimizin değerlerini ve medeniyet havzamızın koordinatlarını iyi okuyabilen, değişimi takip eden değil, bizzat gerçekleştiren, kendini değil kentini düşünen bir yapıda olmaları özelliklere sahip olması gereklidir."