kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bir kez daha aşık olmak istiyorum

Öykü YAZICIOĞLU
12.11.2008
Yaklaşık 15 yıl süren evliliğini, beş ay önce noktalayan Aylin Kotil kalabalık bir aile istediğini söyledi: Kesinlikle bir daha aşık olmayı istiyorum. Henüz 38 yaşındayım. İnşallah yine aşık olurum...
Aylin Kotil, bir süre önce Şişli Belediye Başkanı olan eşi Mustafa Sarıgül'den ayrıldı. Şimdi, kendini işine ve oğluna odaklamış durumda. Fakat, aşka kapılarını kapatmış değil. İşte Aylin Kotil'in Şamdan Plus'a tüm içtenliğiyle yaptığı açıklamalar...

* 15 yıllık eşinizden ayrıldınız... Neler değişti hayatınızda?
Fazla bir değişiklik hissetmedim. Zaten uzun süre ayrı yaşadık. O dönemde çok zorlandım. Sonra zaten karar vermiş oluyorsunuz. İşime ve oğluma odaklandım. Realist bir insanım. Olmuyorsa olmuyordur, asla arkama dönüp bakmam.

* Boşanmanın en zor yanı nedir?
Çocuklarımızı yetiştirirken ayaklarının üzerinde durabilen bireyler yetiştirmemiz lazım. Hayat düz asfalt bir yol değil, çukurlar da var. Ailem beni bu şekilde yetiştirdi. Bir başka önemli nokta da şu: Anneler, kız çocuklarını evlendirirken 'zengin koca' diye düşünmesinler, kızlarını meslek sahibi yapsınlar. Her kız çocuğu meslek sahibi olmalı.

* Siz de 1996 yılından beri kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz...
Kesinlikle. Yuvayı 1996'da açtım, beni ayakta tutan da bu. İşe gittiğinizde kafanız dağılıyor ister istemez. Bunun yanısıra kendi ekonomik özgürlüğünüzü elinize almanın da bir güven duygusu var.

* Eve gelip yalnız kaldığınızda ne oluyor peki?
Aslında pek yalnız kalmıyorum, bizim evimiz çok hareketli. Oğlum genç bir delikanlı. Haftada en az üç gün arkadaşları burada oluyor. Benim de arkadaşlarım çok yakında oturuyor. Zaten ev hayatını çok seven bir insanım. Hep birlikte yemek yapıyoruz, yiyoruz. Akşama kadar da pilim kalmıyor.

* Boşanma sürecinde çıkan haberler karşısında etkileniyor muydunuz?
Hayır etkilenmiyordum. Zaten hayatımda yeni bir sayfa açmıştım ve o üzüntü sürecini de dibine kadar yaşamıştım. İnsanın bunu yaşaması ve tüketmesi gerekir. İçinize atmamalısınız.

* Boşandıktan sonra Mustafa Bey'le hiç görüştünüz mü? Hayır, hiç görüşmedim ve konuşmuyorum da.

İKİMİZ FARKLI YÖNLERDEYDİK
* Erken evlendiğinizi düşünüyor musunuz?
Bunun yaşla ilgisi yok. Evlilik tamamen şans. Otuzunuzda da evlenseniz, kırkınızda da evlenseniz bir hata yapabilirsiniz. Örneğin Bülent ve Rahşan Ecevit çifti küçük yaşta evlenmişler ama kocaman bir aşk yaşadılar.

* Evliliğinizin sona doğru yaklaştığını hissettiğinizde, kendinizde de hata aradınız mı?
Elbette hatalar yapabilirim, bunu da sorgularım. Hep inandığım şeyi yaptım, ilişki anlayışım neydiyse öyle davrandım. Bunu karşı taraf değerlendiremedi, onun sorunu. İki kişinin uyuşamaması işte. Yirmi iki yaşında evleniyorsunuz ama kendinizi geliştirmeniz asla durmuyor. Hayatın bir alanında geliştirmeye başlıyorsunuz. Eşiniz ise başka alanda kendini geliştirmeye başlıyor. İlgiler ve istekler yaşla farklılaşıyor. Bir gün öyle bir noktaya geliyorsunuz ki siz hayatın başka yönünde, eşiniz başka bir yönünde duruyor. İlgiler ve istekler farklılaşıyor.

* Evliliğiniz için yeterli fedakarlığı yaptığınızı düşünüyor musunuz?
Eleştirdiğim yönler oluyordu ancak değiştirme çabasına hiç girmedim. On beş yıllık evliliğim boyunca üzerime düşen fedakarlığı fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Öyle bir aileden geldim, annem de babam da fedakardı. Başka bir rol model bilmiyorum. Biraz misyon yüklenen biriyim. Gönlüm rahat, öyle söyleyebilirim. Hiç huzursuz değilim.

İNŞALLAH YİNE OLUR!
* Küçük yaşta aşk evliliği yapan biri olarak aşkı nasıl tarif edersiniz?
Aklın gittiği an. Arkasından ışık yandığı vakit 'Ben neler yapmışım?' diyebiliyorsunuz ama yaşarken bunları hiç fark etmiyorsunuz.

* Bir daha aşık olmayı istiyor musunuz yoksa 'kalbim kırıldı aşka inanmıyorum' diyenlerden misiniz?
Öyle düşünmüyorum ve kesinlikle bir daha aşık olmayı istiyorum. Henüz 38 yaşındayım inşallah bir kez daha aşık olurum. Hayat, büyük laflar konuşmamayı öğretti bana.

* İkinci kez evlenebilir misiniz?
Aile hayatını çok seviyorum. En büyük hayalim kalabalık İtalyan aileleri gibi bir ailem olmasıydı. Çocuk çok seviyorum, bu saatten sonra olur mu bilemem ama hayalim buydu.
Haberin fotoğrafları