kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uzmanlar ne diyor?

13.11.2008
İzin vermeyen yasa değişmeli
* İstanbul Sosyal Hizmetler Eski İl Müdürü Kahraman Eroğlu: "Bu olayda sağduyu sahibi herkes küçük kızın Sazar çiftine verilmesini ister ama yasal olarak Sazar çiftine evlatlık verilmesi mümkün değil. Buna benzer başka olaylar da yaşanmaması için yasa, çocuğun geleceği ve iyiliği için, koruyucu aileyle kurduğu ilişki ve ailenin durumu değerlendirdikten sonra uygun bulunursa, o koruyucu aileye öncelik tanınması yönünde değiştirilmelidir."

Ya çocuğun ruh sağlığı
* Psikoloji Uzmanı Dr. Ayhan Erakay: "Kanuni basamakları uygulamak gerekiyor ancak bunları uygulayacağız derken de o yaştaki çocuğun ruh sağlığını tehlikeye atıyorlar. Henüz 2.5 yaşındaki çocuk ebeveyni tanıyor. Kendisi ve çevresiyle ilgili olanları yorumluyor. Tam bu yaş anneyle ilgili birliktelik dönemi. Bu dönemdeki ayrılıklar, ileriki dönemde olumsuz etkileyebilir. Böyle bir durumda eğer ailenin özellikleri uygunsa bu aileye verilmesi daha doğru. Doğru olan aynı güvendiği ve bire bir iletişim kurduğu aileyle devam etmesi."

Çocuk büyük bir travma yaşar

* İzmir Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu sosyal hizmet uzmanı Turan Başkaya:
"Ben 18 yıllık uzmanım ama böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Çocuk evlatlık verileceği aileyle tanıştırıldığında, bir travma yaşayacak. Eski koruyucu ailesi de büyük sıkıntılar çekecek. Bu nedenle 0-3 yaş arası çocukların koruyucu ailelere verilmesi de çok doğru değil. Çünkü ileri yaştaki çocuk koruyucu aileye verildiğinde o ailenin öz ailesi olmadığını bilir ve ona göre hareket eder. Küçük çocuklar koruyucu aileleri öz aileleri olarak bilir. Ayrıca bu tür durumlarda iki ailenin tanıştırılıp çocuğun yeni ailesine alışması için bir süre birlikte kalmaları sağlanmalı."