kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Korsanlar bu kez Türk bandıralı gemi kaçırdı

Duygu GÜVENÇ ANKARA
12.11.2008
AK Parti milletvekili Yardımcı'nın ortağı olduğu denizcilik şirketine ait Türk bandıralı 'Karagöl' adlı gemi 14 personeliyle Yemen açıklarında kaçırıldı..
Somali açıklarında kaçırılan Neslihan adlı gemiyi kurtarmak için görüşmeler sürerken, dün de AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Kemal Yardımcı'nın ortağı olduğu YDC Denizcilik A.Ş.'ye ait Karagöl adlı gemi 14 personeliyle kaçırıldı. Karagöl'ün kaçırılan ilk Türk bandıralı gemi olduğu belirtildi. Hindistan'ın Bombay Limanı'na 4 bin 500 ton kimyasal madde taşıyan geminin kaçırıldığı bilgisi dün saat 16:02'de ulaştı. Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 16.02'de merkezde bulunan İNMARSAT-C (Uydu teleks) cihazına "Yemen'in 16 mil açığında YDC Denizcilik A.Ş.'ye ait Türk bayraklı Karagöl isimli tankere deniz haydutlarının saldırıda bulunduğu" ihbarının geldiği açıklandı. Açıklamada, NATO'nun Dubai'deki İngiliz savaş gemileriyle irtibata geçilerek konu hakkında bilgilendirildiği duyuruldu.

BAKANLAR DEVREYE GİRDİ
YDC Denizcilik A.Ş.'nin ortaklarından Kemal Yardımcı, geminin fidye için kaçırılmış olabileceğini belirterek, "Kaçırılan ilk Türk bayraklı gemidir. Bayrağımıza da sahip çıkmak gerekiyor" dedi. AKP'li Yardımcı, kaçırılma olayını duyar duymaz, hem Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı hem de Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı aradığını ve bu iki bakanlığın devreye girdiğini söyledi. Devreye giren Sana Büyükelçiliği yetkilileri de gemiyi kaçıranları belirlemeye çalışırken, 16 mil açıkta kaçırılan gemi için şimdi korsanların irtibata geçmesi bekleniyor. Aynı bölgede kaçırılan Neslihan adlı geminin başka ülke bayrağı ile faaliyet yürüttüğü, Karagöl'ün ise Türk bayrağı taşıdığı bildirildi. Öte yandan Reuters, Aden Körfezi'nde Rus ve İngiliz donanma gemilerinden açılan ateşle iki Somalili korsanın öldürdüğünü duyurdu.
Haberin fotoğrafları