kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Festivalden notlar

* Basının ağır topları Piyano festivalindeydi: Güneri Civaoğlu Milliyet), Yalçın Doğan, Yalçın Bayer (Hürriyet) Yazgülü Aldoğan (Posta) Ergun Babahan, Hıncal Uluç (Sabah) ve Mustafa Karaalioğlu (Star). Elbette, sıcağı sıcağına Dengir Mir Fırat'ın istifasını konuştuk. İhtilaf konusunda herkes aynı düşünüyordu. Lider ile yardımcısının arasına, Kürt meselesi yüzünden kara kedi girmişti. Ama, kimine göre Tayyip Erdoğan, DTP ile yakınlığı dolayısıyla Dengir Fırat'tan ayrılmasını talep etmişti; yerine, çok daha ılımlı biri olan Abdülkadir Aksu'yu atamıştı. Ağır basan görüşe göre ise "Bushlaşan" bir genel Başkan ile Dengir Fırat çalışmak istememişti. Fırat daha önce de birkaç kere istifasını vermişti diyenler, "Bu defa, Erdoğan nasıl oldu da kabul etti, spekülasyon çıkacağını düşünmedi mi?" diye soruyordu.
* Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya milletvekili olduğu için, Antalya'daki hiçbir faaliyeti kaçırmıyor. Konserdeydi. Fırat'ın istifası hakkındaki sorulara cevap vermemeyi tercih etti.
* Menderes Türel, o kadar heyecanlıydı ki, bir iki kere durup yeniden başlamak zorunda kaldı. 28 yıl önce klasik müziği bırakmıştı; 8 aydır Bach'ın piyano konçertosu üzerinde çalışıyordu. Sabah evden çıkmadan ve akşam eve dönünce parçayı ezberinden çalıyor ve hiç hata yapmıyordu. Eşi ve oğlu sabah akşam aynı parçayı dinlemekten sıkılmadılar aksine teşvik ettiler. Oğlu Akant Menderes, "Baba bana çok konçerto çal" diyor, eşi, "Biraz daha çalış istersen" diye onun yanında olduğunu hissettiriyordu.
* 28 yıl önce klasik müziği terk eden Menderes Türel, piyanoyu hiç bırakmadı; eş dost arasında, alaturka parçalar çalıp söylüyor. Hatta, eşine aşkını, piyanoda, Yıldız Tilbe'nin bir şarkısıyla ilan etmişti: "Seni seven kalbim, sana deli oluyor, anlasana." Bu şarkı onların düğün şarkısı oldu.