kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sözde değil, özde bağlılık mesajı

ANKARA
08.11.2008
Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 10 Kasım mesajında Atatürk'e duygusallığın ötesinde, bilinçle özümsenmiş köklü bir sevgiyle bağlı olduklarına vurgu yaptı..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 10 Kasım mesajında, Atatürk'e duygusallığın ötesinde, bilinçle özümsenmiş köklü bir sevgiyle bağlı olduklarına vurgu yaptı. Org. Başbuğ'un "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" mesajı, Genelkurmay'ın internet sitesinde yayımlandı. "Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine sadakat gerekir" düşüncesinden hareketle 10 Kasım'ın, matem günü yerine, dikkatleri Atatürk'ün düşüncelerine yöneltmek için fırsat olduğunu belirten Başbuğ, şöyle dedi: "Duygusallığın ötesinde bilgi ve bilinçle özümsenmiş köklü bir sevgiyle bağlı olduğumuz Ebedi Başkomutanımız Atatürk'ün, çağlar ötesine uzanan engin düşünceleriyle ölümsüzleştiğine inanıyoruz." Atatürkçülüğün dokusunun demokratik, laik, çağdaş ve evrensel değerlerden oluştuğunun altını çizen Başbuğ, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Atatürkçü Düşünce Sistemi, TC'ni, ülkesi ve ulusuyla sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük itici güçtür. Bu gücün ulusumuz için taşıdığı değerin bilinciyle hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri, 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' ifadesiyle özetleyebilecek çalışma anlayışıyla görevinin başındadır."

ATATÜRK'E SÖZ VERDİ
Başbuğ, Atatürk'e "Düşüncelerde ve gönüllerde filizlenen ülkünle, ilke ve devrimlerinle aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Huzur içinde yat" diye seslendi.