kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Koral'ın ikinci baharı!

Anayasa Mahkemesi, -kadın-erkek eşitliğinin anayasaya aktarılması ve pozitif ayrımcılığın ilke olarak benimsenmesi gibi- kadın lehine yapılan bazı düzenlemeleri, AK Parti'nin cezasının hafifletilmesi sebebleri arasında sayıyor. Bunun yanı sıra, Tayyip Erdoğan ve eşi, aldatma olaylarında da kadının tarafını tutuyorlar. Nitekim, son olarak, AK Parti milletvekili Recep Koral'a, Tayyip Erdoğan, "Hanımından ayrılırsan birlikte yola devam edemeyiz" demiş. Buna rağmen Koral, 7 çocuğunun annesine 4 bin lira nafaka vermek suretiyle bir celsede boşanmış. İkinci baharını "danışmanı" yla yaşayacakmış!
AK Parti iktidarının ilk aylarında Bülent Arınç, "Bizi kadın ve para bozabilir" demişti. Bu gibi olaylara şahit oldukça, "Bülent Arınç'ın korktuğu başına geliyor" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Milliyet'ten Meral Tamer, Ege Kadın Dayanışma Vakfı EKDAV'ın bir anketine sütununda yer vermiş. Ege Üniversitesi'nden sosyal psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli'nin hazırladığı anket formundaki bir soruya dikkat çekiyor Tamer.
Soru: Eşinizi evdeki yatağınızda bir erkekle yakalarsanız ne yaparsınız?
a) Döverim, b) Boşarım, c) Evden kovarım...
Erkeklerin çoğu itiraz etmiş: "Bizim vereceğimiz cevap burada yok." Meğer "öldürürüm" cevabının da şıklar arasında bulunmasını istiyorlarmış.
Herhalde kadınlara benzer bir anket yapılsa, en kahramanı "Derhal boşanırım" diyecektir. Diğer şıklar: a) Ağlarım b) Bana dönmesi için yalvarırım c) Nafakayı alır boşanırım.