kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'a tepeden bakıyor

05.11.2008
261 metre ile Türkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Sapphire, Maslak- Levent hattındaki diğer projelere tepeden bakıyor... En yüksek katı olan 56. katına asansörle 6 dakikada çıkılan projenin kuzey cephesinden Karadeniz güney cephesinden ise Haliç 360 derece izlenebiliyor ..
Dubai'deki Burj Dubai projesi 512 metre ile dünyanın en yüksek binası olmaya day. Türkiye'de ise Maslak'ta yükselen İstanbul Sapphire 261 metre ile Türkiye'nin en yükseği olmaya aday.

Asansörle 6 dakika
Kiler Holding tarafından inşa edilen ve bugün itibarıyla Türkiye'nin en yüksek binası olma özelliğine sahip İstanbul Sapphire projesinde sona yaklaşıldı. Kaba inşaatı taahhüt edilen süre içinde tamamlanan binanın en son aşamasını görmek için çıktığımız 226 metre yükseklikteki Seyir Terası'na asansörle altı dakika süren çıkış bile daha manzarayı görmeden ne kadar yükseğe çıkacağımız anlamak için yeterli bir sebep. Sapphire'i en yüksek yapacak 261 metrelik yükseklik ise gökdelenin tepesine yerleştirilecek simgesel antenle sağlanacak.

360 derece manzara
550 metrekare büyüklükteki dairelerin bulunduğu dördüncü bölümde tek sir dairede 360 derece İstanbul manzarası izlenebiliyor. Katın tamamını kaplayan bu dairelerin yatak odasından Karadeniz manzarası, oturma odasından Haliç manzarası izlenebiliyor. Sapphire'in en yüksek noktası olan Seyir Terası'ndan bakıldığında, yanından geçerken devasa duran İş Kuleleri, Sabancı Center, Tekfen Tower gibi Maslak ve Levent bölgesinin en yüksek yapıları bile küçük kalıyor. Eğer İstanbul'a ilk defa gelen bir turistseniz Seyir Terası'nda 360 derece dolaşarak şehir hakkında genel bir bilgi almanız yeterli. Bir landa Fatih Ormanları, diğer tarafta ise Boğaz manzarası izlenebiliyor. Bir başka önemli nokta ise projenin bulunduğu yerden bakıldığında Manhattan'ı andıran görüntü.
Haberin fotoğrafları