kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ağırlık kaldırın aynayla barışın!

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
31.10.2008
Aynaya bakmaktan hoşlanmıyor musunuz? O zaman hemen aynaya bakın! Ciddiyiz... Ama bu sefer gördüklerinizi değiştirmeye kararlı olun. "Kalçalarım o kadar büyük ki, onlara ayrıca bir posta kodu verseler yeridir" diye söyleneceğinize, objektif ve kendinizi yargılamayan bir şeyler söyleyin. Tabii sadece iyimser düşünmek yeterli olmaz ama kelimeleri değiştirmek onların arkasındaki negatif duyguları da değiştirir.

DEPRESYONLARINI AZALTIYOR
Hatta yapılan bir araştırma, aynanın karşısında geçirdikleri üç seanslık bir terapinin bile bir grup kadına profesyonel yardımdan çok daha fazla fayda sağladığını, kendine güvensizliklerini ve depresyonlarını azalttığını ortaya koymuştur. İnanın bu gruptaki kadınlar öyle her sabah aynanın karşısına geçip "Kalçalarımdan nefret ediyorum" diyen tiplerden ziyade, son derece ciddi boyutlarda yeme bozuklukları çeken kadınlardan oluşmuştu! Eğer aynayla konuşmak sizin tarzınız değilse, kendinizi daha güzel görmenin bir yolu daha var ve bu yol kesinlikle liposuction değil, ağırlık çalışmak!

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR
Bir grup kadın 12 hafta boyunca haftada birkaç kere spor salonunda ağırlık kaldırarak, aynadaki vücutlarından çok daha fazla memnun kaldıklarını belirtmişlerdir. Hatta bu ağırlık kaldırdıkları haftalarda kilo almış olanlar bile aynı şeyi söylemişlerdir. Sonuçta sporun da etkisiyle insanın kendisine daha pozitif bir açıdan baktığı bir gerçek. Ağırlık kaldırmak ayrıca metabolizmanızı hızlandırır, kaslarınızı daha güzel bir şekle sokar ve kemiklerinizi güçlendirir. Böyle bir vücudu kim istemez?