kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye Cumhuriyeti yedi düvelle mücadele ediyor"

Giriş Saati : 01.11.2008 15:30
Güncelleme : 01.11.2008 16:06
Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye güçlendikçe terör olaylarının arttığına dikkat çekti. Terör örgütlerinin taşeron olduğunu ve başkalarının değirmenine su taşıdığını belirten Bakan Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti dağdaki 3-5 çapulcuyla değil bunların arkasındaki 7 düverle mücadele ediyor." dedi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların teslim törenine katılan Devlet Bakanı Çiçek, Türkiye'nin son 6 yılda yüzde 7'lik gelişme oranı ile dünyada hızlı gelişen birkaç ülkeden biri olduğuna dikkat çekti. Çiçek, "Gelişme politikalarımız çerçevesinde kimin ayağına basıyorsak onlar da bize karşı boş durmuyor. Türkiye güçlendikçe uluslararası güçlerin hesabı bozuluyor ve buna bağlı olarak terör olayları ortaya çıkıyor. İlk terör olaylarının ortaya çıkması 1984 yılıdır ilk kamu ortaklığı idaresi de 1984 yılında kurulmuştur. Terör örgütleri taşerondur. Başkasının değirmenine su taşıyorlar. Terörist diye hitap ettiğimiz insanların üçte birisi Türk değil." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin meselesinin Ankara'dan veya 5 yıldızlı otel lobilerinden konuşularak çözülemeyeceğine değinen Çiçek, tüm Türkiye'nin gezilerek diyalog ortamının hazırlanması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda Başbakan Recep Tayyip Edoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezileri yaptığını aktaran Çiçek, GAP projesi kapsamında, 21 baraj planı, çok sayıda havaalanı ve çeşitli yatırım projelerinin olduğuna dikkat çekti. Çiçek şöyle konuştu: "GAP projesi 4 milyon insana iş imkanı sağlayacak ve bölgeyi üst düzeyde kalkındıracak. Türkiye ekonomisini bugün 191 ülke arasında 17. sıradayken 10. sıralara taşıyacakken projeyle ilgili şu gerçekler bu söylenenlerin yapılmasını engelledi. Rahmetli Özal Atatürk Barajı'nın yapımı için bir kısım ülkelerin baskısıyla gerekli krediyi bulamadı. Buna istinaden kamu ortaklığı idaresini 1984 yılında kurdu. 1984 yılında da ilk terör olayları Şemdinli civarında baş gösterdi. Türkiye'nin terör olaylarından maddi hesaplanabilir kaybı 300 milyar dolardır. Hesaplanamayan kaybı 1 trilyon dolarlar civarında zikrediliyor. Bugün bir GAP projesinin maliyeti 32 milyar dolar. Yani Türkiye'nin teröre harcadığı sadece hesaplanabilen kayıpla 10 tane GAP yapılabilirdi. Kaynağınızın önemli bir kısmını savunmaya ayırırsanız geri kalırsınız. Geri kalmamızı isteyen devletlerde kaynağımızı savunmaya harcamamıza sebep oluyorlar. Terör gibi böylesine bir bela Türkiye'nin değil de başka bir ülkenin başına gelmiş olsa onda bir başarı bile gösteremezlerdi. Ancak biz bu konuda başarılıyız."

10 SENEDE BİTMYEN İŞLER 500 GÜNDE BİTİYOR

TOKİ tarafından yaptırılarak hak sahiplerine verilen evleri teslim eden Bakan Çiçek, yıllar önce 10 senede bitirilemeyen işleri 500 günde bitirerek hizmete sunduklarını söyledi. TOKİ'nin Merzifon'da 500 günde 320 konut, okul, cami yaparak teslim ettiğini belirten Çiçek, bunun büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti.

Törene katılan AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle de TOKİ'nin evlerinden sonra gelecek yıldan itibaren ilçeye doğalgaz getirileceğini söyledi. TOKİ Başkan Danışmanı Mehmet Murat ise 16'sı hizmetli, 192'si alt gelir grubuna ait, 320 adet normal konut yapıldığını, bununla birlikte 16 derslikli okul, cami ve sosyal alanlar inşa edildiğini açıkladı. 75 ila 110 metrekare büyüklüğündeki konutların toplam 32 bloktan oluştuğunu belirten Murat, Türkiye genelinde toplam yapılan konutların değeri 100 bin nüfuslu 15 şehir değerinde olduğunu bildirdi.

(CHA)