kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yeni yasayla hizmetler daha kolay olacak"

Giriş Saati : 01.11.2008 15:26
Güncelleme : 01.11.2008 16:06
Yeni Haber
Belediyeler Yasası ile ilgili CHP'nin iptal başvurusunun Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesiyle kapanan yüzlerce belediyeden birisi de Eminönü oldu. Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, düzenlemeyi çok doğru bulduğunu ve desteklediğini belirterek, bundan sonra hizmetlerin daha rahat ve daha kolay olacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin Belediyeler Yasası ile ilgili iptal başvurusunun reddetmesiyle, Türkiye'de 1145 belediye kapandı. Kapanan bu belediyelerden biri ve belki de en önemlisi de Eminönü Belediyesi. Seçimlere kadar başkanlık görevini yürütecek olan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, çıkarılan yasayı yürekten desteklediğini belirtti. "Bu olması gereken bir düzenlemeydi" diyen Er, " Şimdi nüfusu 2 binin altına düşmüş 500-600 beldeden bahsediyoruz Bunların belediye anlamında yapabileceği bir hizmet yok. Bu bakımdan 2 binin altında nüfusu olan belediyelerle ilgili düzenlemenin doğru bir karar olduğu kanaatindeyim. Anayasa Mahkemesi de bu anlamda doğru karar verdi." şeklinde konuştu.

İstanbul, Adana Antalya gibi büyük şehirlerde beldenin olamayacağını kaydeden Er, "Hele İstanbul'da hiç olmaz. Mesela artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi il sınırlarıyla orantılı olarak her yere hizmet götürüyor. Beldeye gerek kalmadı. 70 civarında belediye vardı. Beldelerin kapatılmasıyla bu 30-40'a düştü. Artık denetim ve koordinasyon daha kolay ve ekonomik olacak. Bu bakımdan bunu da destekliyorum." dedi.

Başkanı olduğu Eminönü'nün durumunu da değerlendiren Er, "Eminönü'nde 24 saat yaşayan nüfus kalmadı. İnsanlar gündüz geliyor, gece de çekip gidiyor. Ticari bir alan olan burada ticarethanelerin getirdiği baskıyla kimse kalmadı. Ayrıca nüfusa dayalı olarak elde ettiğimiz bütçeyle, bir şey de yapamıyoruz. 20 bin kişiye göre para alıp, gün de üç dört milyon insanın bulunduğu yerde hizmet veriyoruz. Bu hiç kolay değil." diye konuştu. Tarihi yarımadanın bir bütün olduğunu da vurgulayan Nevzat Er, şimdi bu ayrımın ortadan kalktığını dile getirdi. Fatih ve Eminönü'nün nazım imar planlarının da tek olduğuna dikkat çeken Er, kentsel dönüşüm çalışmalarının da tek elden yürümesinde fayda olduğunu ifade etti. Er, yeni yasayla hizmetlerin daha kolay, rahat ve ekonomik olacağını belirterek, tasarruf da sağlanacağını söyledi.

CHP'nin yasanın iptali için neden başvurdu? şeklindeki soruyu da cevaplandıran Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, "CHP muhalefet partisidir. Siyaset yapıyor. Ben hukukçu olarak CHP'nin özellikle bu yasaya karşı açtığı iptal davasını anlamış değilim. Burada siyaset gözetilmemiştir. Gözetilmiş olsaydı kapatılan belediyelerin çoğu AKP'lidir. Bunlar kapatılmazdı. Anamuhalefet partisi burada yanlışlık yapıyor. Bazı konularda olduğu gibi. Her şeyi muhalefetim diye yargıya taşımamak lazım. Yargıya giden her düzenlemede ülke sıkıntı yaşadı." şeklinde konuştu.

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte adaylığının söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya da Er, "Bu soruyu soranlara diyorum ki 'durmak yok yola devam' hayırlı olur inşallah. Fatihte şu anda iki tane belediye başkanı var. Sayın başbakan nasıl bir irade gösterirse bu konuda bizde buna saygı göstereceğiz." dedi. Konuşmasının sonunda "biz buradayız" diyerek aday olduğunu gösteren başkan Er, "Yani aday mısınız?" şeklindeki ısrarlı soruya da aynı şekilde "Biz buradayız" dedi.

(CHA)