kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Roka

Köpeği Roka da sokaktan

24.10.2008
Şolcum'un köpeği de bir aylıkken sokakta bulduğu bir sokak köpeği, adı da Roka.
Şolcum: "Roka'yı her gören bana cinsini soruyor. Sokak köpeği dediğimde ise inanamıyorlar. Bu kadar güzel bir köpek görmediklerini söylüyorlar. Onlara hep aynı şeyi söylüyorum: 'Çirkin köpek yoktur. Bakılan her köpek güzeldir.' Hele sokak köpekleri sokakta çok çile çektikleri için sizin kıymetinizi daha iyi bilirler, sizi canlarından çok severler," diyor ve ekliyor; "Roka'ya birçok komutu o kadar kolayca öğrettim ki. Bir eğitmen arkadaşımız onun dâhi olduğunu söyledi. Bence tüm sokak köpekleri dâhi.
Çünkü hayatta kalabilmek için o kadar çok kurala uymak zorundalar, o kadar çok tehlikeyle başa çıkmak zorundalar ki..." Şolcum'un köpeğinin bir başka marifeti ise vokal yapması.
Bebekliğinden beri Şolcum'un sadece kontr tenör ses rengine tepki veren Roka, zaman içinde profesyonelleşmiş ve o da nota ayarlaması yapar olmuş. Ses tutturan Roka, Şolcum arya söylemeye başladığında her nerede olursa olsun koşarak gelip kendisine eşlik ediyormuş. Roka'nın ritimlere de çok ilgili olduğunu söyleyen Şolcum kendisini ileride gösterilere çıkarmayı düşünüyor. Roka'nın sahne giysisi bile şimdiden hazırlanmış: Kocaman, kırmızı bir papyon.
Şolcum, 5199 sayılı yasa gereği her belediyenin sınırları içindeki sahipsiz hayvanları aşılayıp kısırlaştırıp aldıkları yere bırakmaları zorunlulukları olduğunu hatırlatıyor ve son bir çağrıda bulunuyor: "Sokağınızdaki kediye köpeğe biraz daha geniş bir açıdan bakmayı deneyin. Onlara sahip çıkar, belediyenizin ücretsiz aşılamasını ve kısırlaştırmasını sağlarsanız, onlar da size sahip çıkacaklar, göreceksiniz. Aslında onlara sahip çıkmak o kadar kolay ki..."