kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Dövizle alışveriş yapmayın"

ANKA
Giriş Saati : 31.10.2008 20:28
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan ekonomik kriz sırasında moral bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olmasını isteyerek, "Ve yine bir şey tavsiye ediyorum. Dövizle lütfen alışveriş yapmayın. Dövize lütfen müracaat etmeyin. Paramız güçlüdür. Yeni Türk Lirasıyla hayatınızı sürdürmeye devam edin" dedi.

-Erdoğan, "Ben etnik kökeni, inancı, yaşam biçimi ne olursa olsun hiç bir vatandaşımızın devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatinden asla şüphe duymuyorum" diye konuştu.

-Son 6 yıldaki ekonomik göstergeleri anlatan Erdoğan küresel ekonomik krizi geçmişte defalarca yaşandığı gibi asla tribünlerden izlemediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan ekonomik kriz sırasında moral bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olmasını isteyerek, "Ve yine bir şey tavsiye ediyorum. Dövizle lütfen alışveriş yapmayın. Dövize lütfen müracaat etmeyin. Paramız güçlüdür. Yeni Türk Lirasıyla hayatınızı sürdürmeye devam edin" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ulusa Sesleniş konuşması televizyonlarda yayınlandı. Konuşmasının başında vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlayan Erdoğan, "Herkesi, bu vesileyle, aradan geçen 85 yılda, kurtuluş savaşından çıkmış bir millet olarak, nereden nereye geldiğimizi iyi düşünmeye davet ediyorum. O zaman, kendi kendimize ne kadar büyük haksızlıklar yaptığımızı çok daha iyi göreceğimize inanıyorum, o zaman ekonomik kalkınmadan demokratikleşmeye kadar, dün neredeydik, bugün nerelere geldik, daha iyi anlamamız mümkün olacaktır" dedi.

"Düne ait korkularımızı, fobilerimizi, güvensizliklerimizi aşmamızın yolu, bana göre, artık dünün Türkiye'sinde yaşamadığımızı görmekten, anlamaktan geçiyor. Onun için, Cumhuriyetimizin 85 yıllık mazisine bakmayı, dün ile bugünümüzü kıyaslamayı önemsiyorum" diye konuşan Erdoğan, bu mukayesede Türkiye'nin, hiç bir alanda dünden daha geri olmadığının ortaya çıkacağını söyledi.

Son 6 yılda kat edilen mesafelerin Cumhuriyetin dün hayal kadar uzak görünen çağdaşlaşma hedeflerine bugün ne kadar yakın olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin 47 yıl aradan sonra BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildiğini anımsattı.

"HİÇBİR VATANDAŞIN CUMHURİYETE SADAKATİNDEN ŞÜPHE DUYMUYORUM"


Erdoğan Cumhuriyet bayramı kutlamalarını, duygu birliğini daha da derinleştirmek, ortak bağları daha da güçlendirmek, milletin hiç bir ferdini dışarıda bırakmadan Cumhuriyete sadakati en üst düzeyde göstermek için çok anlamlı bir fırsat olarak gördüğünü kaydederek şöyle dedi:

"Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bölücü terörün hain saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır. Ben etnik kökeni, inancı, yaşam biçimi ne olursa olsun hiç bir vatandaşımızın devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatinden asla şüphe duymuyorum."

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacağını vurgulayan Erdoğan, "Onun için hep diyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, bizleri kan bağından çok daha yüksek değerlerle birleştirmiş, birbirimize bağlamıştır" dedi. "Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz" diye konuşan Erdoğan, bundan sonra da Cumhuriyetin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyeti taçlandıracaklarını söyledi.

"GERÇEĞİ HEP BİRLİKTE HAYKIRALIM"

Konuşmasında terörle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Bir gerçeği hep birlikte haykıralım istiyorum. O gerçek şudur. Terörle, hak aranmaz. Bu yolla da hiçbir yere varılamaz. Terör, her şeyden evvel yaşama hakkının düşmanıdır. Hiç kimse, yok ettiği şeyi savunamaz, savunuyor gibi de gösterilemez. İnsanlarımızın yaşama hakkına kast eden terörü, kimse bir hak arama yöntemi olarak göremez, gösteremez. Terör bir vahşettir, bir insanlık suçudur. Refah ve özgürlüklerin önündeki en büyük engel, terördür. Terör, demokrasinin de, ekonomik kalkınmanın da, iyi ve güzel olan her şeyin de düşmanıdır. Terörün yaşattığı acılardan kurtulmak istiyorsak, hepimiz teröre karşı kararlı bir duruş sergilemek durumundayız."

Terörle mücadelenin sadece güvenlik boyutunun olmadığına işaret eden Erdoğan, "Bu adımlar geçmişte ihmal edilmiş olabilir. Açık söylüyorum artık o günler geride kalmıştır. Biz hükümet olarak her alanda atılması gereken adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Geçen 6 yılda önemli demokratik açılımları hayata geçirdik. İnsanlarımıza en ileri demokrasi standartlarını sağlamak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımları da anlatarak, "Ama her şeyden önce herkesin gidip bu illerimizi, ilçelerimizi ziyaret etmesi, oradaki insanlarımızla kucaklaşması, hallerini, hatırlarını sorması lazım" diye konuştu.

"KRİZİ TRİBÜNDEN İZLEMİYORUZ"

Yaşanan küresel ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, iktidara geldikten sonra ekonomiyi yeniden ele aldıklarını ve yaptıkları reformlar sayesinde Türkiye ekonomisini oldukça sağlam, sağlıklı, dirençli bir yapıya kavuşturduklarını anlattı. Erdoğan, "Türkiye ekonomisindeki bu köklü değişimi göremeyenler çok büyük bir yanılgı içindeler" diye konuşarak, küresel dalgalanmalar karşısında felaket senaryolara çizenlerin de çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını söyledi. Son 6 yıldaki ekonomik göstergeleri anlatan Erdoğan şöyle dedi:

"Türkiye'de, birçok ulusal ve küresel krizde, geçmişte defalarca yaşandığı gibi, bu küresel krizi asla tribünlerden izlemiyoruz. Bugün bütün kurumlarımız, tamamıyla bir koordinasyon ve uyum içinde gelişmeleri takip ediyor. Gerekli önlemler alındı, alınıyor; vakti zamanı geldikçe de bu önlemlerimizi kararlılıkla uygulamaya koyuyoruz, koyacağız ve önümüzdeki ayın 15'inde de Washington'da G-20 ülkeler zirvesine katılacak orda da bu değerlendirmeleri hep birlikte yapacağız."

"DALGALI DENİZDEN SALİM LİMANLARA ULAŞACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, reel sektörle de uyum içinde, istişare içinde yollarına devam edeceklerini de belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Moral bozmaya çalışanlara, karamsarlık pompalamaya, felaket senaryosu çizmeye çalışanlara karşı milletimin özellikle dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Ve yine bir şey tavsiye ediyorum. Dövizle lütfen alışveriş yapmayın. Dövize lütfen müracaat etmeyin. Paramız güçlüdür. Yeni Türk Lirasıyla hayatınızı sürdürmeye devam edin. Hiç telaşa gerek yok. Küresel krizi kendi şahsi çıkarlarına alet etmek isteyenler, buradan çıkar sağlamaya çalışanlar olabilir. Panik havası oluşturup buradan rant elde etmeye çalışanlar olabilir.

Kendi çıkarlarını Türkiye'nin çıkarları üzerinde görmek gafletine düşenler olabilir. Bunlara lütfen aldanmayınız. Sağlam bir ekonomik yapıyla, güçlü bir iktidarla, güçlü, işinin ehli, uyumlu bir kadroyla Türkiye ekonomisini bu dalgalı denizden mutlaka salim limanlara ulaştıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."