kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan'a "Hüseyin Üzmez" sorusu

Giriş Saati : 31.10.2008 16:42
Güncelleme : 31.10.2008 20:28
Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı iddia edilen küçük kız için verdiği rapor hakkında soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Ersin, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Mudanya'da 14 yaşındaki küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan ve Bursa 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapor doğrultusunda daha 2'nci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının tepkiyle karşılandığını söyledi.

Üzmez'in tahliye kararının kamuoyu vicdanını ağır biçimde yaraladığını söyleyen Ersin, Adli Tıp Kurumu'nun raporunun kafaları karıştırdığı ve tereddütleri artırdığını da ifade etti. Ersin "Adli Tıp Kurumu ile verdiği raporlar hakkındaki iddiaların araştırılması için 12 Mart 2003 tarihinde verdiğim araştırma önergesi TBMM'de 22'nci dönem sonuna kadar ele alınmamıştır" dedi. CHP'li Ersin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı iddia edilen küçük kız için verdiği rapor hakkında soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz? Bu raporla ilgili siyasi müdahalelerin yapıldığı doğru mu? Bazı raporların birkaç yılda bazıların ise birkaç günde hazırlanmasının nedeni nedir?"

(ANKA)