kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kızının yanında staj yaptı, avukat oldu

Giriş Saati : 31.10.2008 12:19
Güncelleme : 31.10.2008 18:32
Yeni Haber
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1967 yılında mezun olduktan sonra çeşitli illerde 40 yıl kaymakamlık ve vali yardımcılığı yapan, son olarak Bursa vali yardımcısı iken emekliliğini isteyen Celal Kalezade, emekli olduktan sonra avukat kızının yanında stajını tamamlayarak avukat oldu.

Bursa Barosuna kayıtlı olan avukat kızı Kutsal Kalezade'nin (34) bürosunda bir yıllık staj süresini başarıyla tamamlayan, 3 çocuk ve 3 torun sahibi, 68 yaşındaki Celal Kalezade, Bursa Baroevi'nde düzenlenen törende avukatlık andı içti. Törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalezade, 1967 yılında mezun olduktan sonra İçişleri Bakanlığında mülki amirlik görevine başladığını söyledi.

Kalezade, 40 yıllık hizmeti sırasında 14 ilde kaymakamlık yaptığını, geçen yıl Bursa vali yardımcılığından emekli olduğunu bildirdi. Görev yaptığı sürede hep avukatlık yapmak istediğini belirten Kalezade, şunları kaydetti: ''Mülki amirlik yapınca bu hayalimi askıya almak zorunda kalmıştım. Emekli olduktan sonra kızımın yanında böyle bir fırsat yakaladım. Sağ olsun kendisi bana çok yardımcı oldu. Bütün hukuk mevzuatı değişmiş, bilgilerimi tamamen yeniledim.

40 yıl mülki idareci olarak topluma hizmet etme alışkanlığım vardı. Bunu bundan sonra hukuk alanında sürdüreceğim, buna gayret göstereceğim. Kızım bir yıl boyunca bana öğretmenlik yaptı, her şeyi gösterdi, her şeyi baştan anlattı. Kızım hukuk işlerini çok iyi biliyor, onun sayesinde ben de iyi öğrendim. Hayat devam ediyor, staj devam ediyor ve ben de hep öğrenmeye devam edeceğim.'' Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 8 yıl Edirne'de çalıştığını, 4 yıldır Bursa'da görev yaptığını ifade eden Kutsal Kalezade de baba-kız olmalarına rağmen çok ciddi bir staj dönemi geçirdiklerini belirtti.

''BABAMIN İYİ BİR AVUKAT OLACAĞINA İNANIYORUM''

Babasının idareci kimliği dolayısıyla kurallara önem veren bir insan olduğunu ve bazı hassasiyetleri bulunduğunu ifade eden Kutsal Kalezade, şöyle konuştu: ''Babamla iş ortaklığı yapma imkanı bulduk. Babam aynı zamanda benim ilk stajyerimdi, bu konuda iyi bir tecrübe oldu benim için. İdarecilikten geldiği için benim kurallarıma çok saygı gösterdi. Avukatlıkta bu çok önemli. Ayrıca iyi bir gözlemciydi, staj döneminde bana çok yardımcı oldu. Babamın iyi bir avukat olacağına inanıyorum.''

Kutsal Kalezade, gazetecilerin ''68 ve 34 model avukatlar olarak hanginiz daha iyi avukatsınız'' sorusu üzerine, avukatlığın bünyesel ve beyinsel gençlik gerektirdiğini ifade ederek, ''Babam 68 model olabilir ama iyi bir beyni ve hafızası var. İyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum. Babam olması nedeniyle bazen kuralları anlatmakta zorluk çektim ama ona bir şeyler öğrettiğime değil ondan bir şeyler öğrendiğime inanıyorum'' dedi.

Baba-kız, hayallerinin ortak hukuk bürosu açarak birlikte çalışmak olduğunu belirtti. Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman da Celal Kalezade'nin mesleğine çok sadık bir avukat olacağına, yıllarca kamuya başka alanda hizmet etmiş birinin hukuk alanında da iyi işler yapacağına inandığını kaydetti. Avukatlık andı içen ve belgesini Zeki Kahraman'dan alan Kalezade'ye cübbesini kızı giydirdi.

(AA)