kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyarbakır'ın 'Çağrısı' evlenme fırsatı yarattı

TİMUR SIRT
22.10.2008
İşsiz nüfusun yüzde 67'sinin 30 yaşın altında olduğu Diyarbakır'da Turkcell çağrı merkezinde çalışan Ersan Aslan "Diyarbakır'da insan iyi bir işe girince evlilik için ilk şart yerine gelmiş olur" diyor..
İşsizliğin yüzde 14'e ulaştığı Diyarbakır'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi'nde 255 çalışandan biri 24 yaşındaki Ersan Aslan. Diyarbakır'da işsizliğin en büyük sorun olduğunu, üniversite mezunu arkadaşlarının bile iş bulmakta zorlandığını belirten Ersan Aslan artık evlenmek için devlet dairesinde değil, iyi bir işyerinde çalışmanın şart olduğunu söylüyor. Yıl sonuna kadar 400 kişinin çalışacağı merkezde görev almaktan mutlu olduğunu vurgulayan Ersan Arslan "Eğer şanslıysanız iyi bir iş imkânı buluyorsunuz. Evlenmek isteyen gencin önce iyi bir işi olmalı. Benim burada çalışırken şansımın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Hayatımı daha rahat planlayabilirim" diye konuştu

ÇAĞRILAR DOĞUYA
2009 yılı sonuna kadar 1000 kişinin istihdam edileceği Global Bilgi Diyarbakır Çağrı Merkezi'nde çalışanların yüzde 65'i kadın. Bilardo salonundan kuaföre, basketbol sahasından kafeteryaya sosyal olanakları dikkat çeken tesiste yaş ortalaması 27. Turkcell'i arayan müşterilerin yüzde 13'ü Diyarbakır'dan yanıtlanıyor. 2009 yılında bu oranın yüzde 37'e ulaşması bekleniyor. Erzurum'dan sonra Diyarbakır'a açılan merkez ile Turkcell çağrıların önemli bölümünü Doğu'dan yanıtlayacak.
Haberin fotoğrafları