kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Tıp eğitimi almak için dünyanın çeşitli ülkelerinden Küba’ya giden pek çok öğrenci var.

Kübalı bekçiden siyaset

24.10.2008
- Kübalılar Türkiye'yi tanıyorlar mı? Sonuçta birbirine çok uzak iki ülke...
- Küba'da ilkokuldan itibaren geniş bir coğrafya dersi veriliyor. Dış politika, dünyada ülkelerin konumları anlatılıyor. Bizi de tanıyorlar.
Avrupa Birliği'ne girip girmemizle ilgili bir sürü soru soruyorlar. Ama bizi Avrupa'dan çok, Arap kültürüne yakın bir millet olarak görüyorlar.

- Sekiz yıllık Küba yaşamınızda sizi çok şaşırtan bir olayla karşılaştınız mı?
- Sadece sekiz yılın değil, hayatımın en büyük şaşkınlığını orada yaşadım. Bir gün tüm yabancı arkadaşlar plaja gittik. Hepimiz farklı ülkelerdendik. Plajın girişinde bekçi bir amca vardı. Hepimize teker teker hangi ülkeden olduğumuzu sordu. Sıra bana gelip de "Türkiye," dediğimi duyunca önce bir durdu. Ardından da bana, "Eğer Cavit Çağlar daha az çalsaydı, Türkiye çok daha düzgün bir ülke olurdu," demez mi! Kulaklarıma inanamadım. Bana -o zaman Tansu Çiller dönemiydi- hükümetle ilgili tüm gelişmeleri, yolsuzluk iddialarını bir bir sıraladı.
Düşünün sıradan bir bekçiydi ve Türkiye'deki tüm olayları biliyordu. Küba böyle bir yer işte. Hiç ummadığınız bir insan sizi şaşırtabiliyor.

- Türkiye'deki öğrencilerin oraya gitmesini ister misiniz?
- Kesinlikle gitmeliler. Hem Küba'yı tanımak hem de çok iyi bir eğitim almak istiyorlarsa bunu yapsınlar. Özellikle alternatif yaşam tarzı arayanlar için tek ülke Küba. Ben hiç pişman değilim. Bambaşka bir hayatı tecrübe ettim.