kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
James Bond’un 400 bin avroluk otomobili Aston Martin de fuarda yer alacak.

İstanbul lükse doyacak

Burcu Aldinç
24.10.2008
Dünyanın en ince halısı, James Bond'un otomobili, Abramoviç'in 'deniz limuzini'... Tüm bunlar, dünyanın pek çok kentinden sonra İstanbul'da yapılacak. Milyoner Fuarı'nda sergilenecek objelerden sadece birkaçı. CNR Holding Genel Müdürü Rüştü Barkay fuarın ihtişamını detaylarıyla anlattı..
İstanbul, önümüzdeki hafta sonu dünyanın en lüks, en pahalı ve en yeni ürünlerinin sergileneceği bir fuara ev sahipliği yapacak. 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek Milyoner Fuarı'nda toplam değeri 220 milyar doları aşan lüks tüketim ürünleri yer alacak.
Fuar, CNR'da toplam 20 bin metrekare alanda gerçekleşecek. CNR Holding Genel Müdürü Rüştü Barkay, bu fuarın ekonomik çalkantılardan etkilenmediğini belirterek, "Standları satmakta hiç zorlanmadık. Aksine bu fuara katılmak için birçok firmadan talep aldık. Fakat bu firmaları kalitelerine göre eledik," diyor. Örneğin Topal Mücevherat firması, standına 100 bin YTL'lik masraf yapmış.
Amaçlarının en son ve en pahalı ürünleri, lüks tüketimi sevenlerle buluşturmak olduğunu belirten Barkay, "İstanbul'un, lüksün merkezi olduğunu herkese göstermek istiyoruz," diyor.

50 MİLYON DOLARLIK KATKI
15 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar için yurtdışından da 2 bin davetli bekleniyor. Öyle ki birçok butik otel, Barkay'ı arayarak, özel misafirlerinin sırf bu fuar için özel uçaklarıyla İstanbul'a geleceklerini söylemiş. Tabii, özel karşılama, limuzin servisi ve gala gecesi davetiyelerinin de otellerine teslim edilmesini istemişler. Bu fuarla 500 milyon dolarlık iş hacminin yaratılacağını söyleyen Barkay, "Gelen yabancıların da şehre en az 50 milyon dolarlık katkı sağlamasını umut ediyoruz," diyor.

SİYAH-GÜMÜŞ VE ÖZEL IŞIKLAR
Milyoner Fuarı'nın tüm dünyada çok önemli müdavimleri var. Amsterdam'daki fuarın açılışını ünlü aktris Elizabeth Hurley gerçekleştirmişti.
İstanbul'da açılış için herhangi bir ünlü düşünülmemiş. Yine de Dubai'deki gayrimenkul yatırımı ilk kez ülkemizde lanse edilecek olan Michael Schumacher ve hazır giyim koleksiyonu ile fuarda standıyla yer alacak Paris Hilton'un da fuara katılması olası. Tabii bu organizasyon için 'fuar' kelimesini kullanmak aslında biraz yetersiz kalıyor. Milyoner Fuarı'nın gerçekleşeceği alan için hazırlıklar günler öncesinden başladı bile.
CNR'ın giriş kapısından itibaren özel ışıklandırmalar olacak. Konuklar fildişi aydınlatmaların altından geçerek ve kırmızı halıda yürüyerek içeri girecekler. Kapıda şampanya ikramı ve içeride özel etkinlikler de ziyaretçileri bekleyecek.

GALADA ANADOLU ATEŞİ
Gala gecesi yani 30 Ekim gecesi sadece elinde özel davetiyesi olanlar içeri girebilecek. Bunun dışında isteyenler, diğer günlerde kapıdan bilet alarak, fuarı ziyaret edebilecek. Fuar boyunca içeride içki ve yemek hizmeti, İstanbul'un ünlü eğlence komplekslerinden Reina tarafından karşılanacak. Reina, gala gecesinde konuklara özel bir de kokteyl verecek. Aynı gece Fashion TV, 2008 Miss Fashion modellik yarışmasını canlı olarak gerçekleştirecek. Gecenin sürprizi ise Anadolu Ateşi'nin şovu olacak.

ULUSLARIN DÜĞÜNÜ
İstanbul'un düğün organizasyonları için de 'lüks bir marka' haline geldiğini söyleyen Barkay, bu yüzden fuarda özel bir etkinlik hazırladıklarını belirtiyor. Cumartesi gecesi düzenlenecek olan 'Ulusların Düğünü' organizasyonu için 20 ulustan, gelinle damat temsili olarak evlenecek. Ünlü gelinlik markalarının ve tasarımcıların hazırlayacakları defile sonrasında, 20 ulustan 20 gelin ve damat, ulusal gelinlik ve damatlıklarıyla ülkelerini temsil edecek. Henüz kesinleşmiş olmasa da düğünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıyması bekleniyor.
Haberin fotoğrafları