kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

AC/DC

24.10.2008
Metallica'nın ardından AC/DC de yeni albümünü tamamladı.
Black Ice'ı dinledim. Yeni bir klasikle karşı karşıyayız. Kot, tişört ve sıradan deri montlarla dolaşan eski tip rockçıları seviyorum. Kadınlardan, içkiden ve dağıtmaktan söz eden şarkılar yapıyorlar. Evet çok demode. Şarkı sözlerinde gökyüzü yanıyor, 'gece boyu rock roll bebek'ler falan havada uçuşuyor ama olsun. Tarz endişesi yok, olmadığı biri gibi görünmeye çalışmak yok.
Angus Young matbaada, Malcolm Young sutyen fabrikasında işçiymiş. Önceki solist Bon Scott (rahmetli) kamyon şöförüydü, yeni solist (1980'den sonra) Brian Johnson oto tamircisi. Bu ekip şu ana kadar 100 milyondan fazla albüm sattı. Tüm dünyada Beatles'dan sonra ikinci sıradalar. 20 Ekim'de çıkan albümleri Wal-Mart'ın açıkladığına göre sırf Amerika'da iki buçuk milyon sipariş almış durumda. Ve televizyonlara çıkmıyor, magazine takılmıyor, mütevazı bir hayat sürüyorlar. Angus Young karısıyla Hollanda'nın bir köyünde yaşıyor.
Söylediğine göre günün en heyecanlı anı markete alışverişe gittiği anmış. Bu kafa güzel bir kafa... Bir de not: AC/DC turnesi pek yakında başlıyor. Ayrıntılar yavaş yavaş belli oluyor. Ön grup The Answer olacak. Peki onları nerede tanıdık? 2007 Masstival'de. Parkorman'da acayip eğlenceli bir konser vermişlerdi. Bülent Burgaç çok isabetli bir seçim yapmış o zaman, hakkını vermek lazım.
Bakalım AC/DC'yi Türkiye'de izleyebilecek miyiz dünya gözüyle... Ne dersin Bülent?