kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF başkanı görevinde kaldı

Giriş Saati : 26.10.2008 11:22
Güncelleme : 26.10.2008 14:54
Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu IMF nin karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu, IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, kamuoyuna yansıyan evlilik dışı ilişkisine karşın, görevinde kalmasını kararlaştırdı.

Konuya ilişkin açılan soruşturmayı değerlendiren kurul, Strauss-Kahn ın eyleminin, üzüntü verici ve yanlış bir kişisel yargı oluşturduğu, ancak bunun görevden ayrılmayı gerektirmediği sonucuna vardı.

Kurulun açıklamasında, Strauss-Kahn ın eski bir IMF çalışanıyla olan ilişkisinin, Karşılıklı rızaya dayandığı, herhangi bir cinsel taciz içermediği dile getirildi.

Strauss-Kahn ın eyleminin, iltimas ve yetkinin kötüye kullanılması gibi bir durum oluşturmadığı belirtildi.

Kurulun açıklamasında, yapılan bu değerlendirme sonucu meselenin kapanmış kabul edileceği kaydedildi.

IMF, dünyayı sarsan finans krizi sürerken bu konudaki çözüm çabalarında önder rolü oynamaya hazırlanıyor.

IMF İcra Direktörleri Kurulu nun en kıdemli üyesi Shakour Shaalan, gazetecilere, bu olayın, IMF başkanı olarak Strauss-Kahn in görevini etkili şekilde yerine getirmesini etkilemeyeceğini söyledi.

Strauss-Kahn da açıklamasında, ilişkisini kastederek, ciddi bir karar hatası yaptığını kabul etti, ancak İcra Direktörleri Kurulu nun değerlendirmesinde bir yetki suistimali olmadığını dile getirmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Strauss-Kahn, Bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyuyorum ve sorumluluğumu kabul ediyorum. Kuruldan, IMF personeli ve ailemden özür diledim dedi.

Strauss-Kahn ile ilişkiye giren eski IMF görevlisinin adının Piroska Nagy olduğu ve Nagy nin, halen Londra da Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası nda çalıştığı, basında yer aldı.