kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
23.10.2008
Sevgili okurlar merhaba, hepinize iyi hafta sonları... Sizlere bugün karnabahar çorbası ile kiraz domates ve kabaklı makarna tariflerimi veriyorum... Makarna nefis oluyor, tam sağlık deposu. İsterseniz kepekli makarna da kullanabilirsiniz. Karnabahar çorbası ise yine benim özel karışım çorbalarımdan biridir ve yakınlarım tarafından çok sevilir. Hayatınızdan sevgi ve lezzet eksik olmasın. Afiyet olsun...

* * *
Karnabahar çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Yapılışı:
Karnabaharları bölüp, tencereye koyun. Patatesi, soğanı dörde bölüp, karnabaharlara ilave edin. Bunları az su ile haşlayın. Bu, hem vitamin kaybı olmaması için hem de buharıyla pişmesi için tercih ettiğim bir haşlama yöntemidir. Bir tutam şekeri de karnabaharın gazını alsın diye haşlama suyuna koyun. Haşlanmış sebzeleri rondoya koyup, içine biraz tuz, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir bardak sıcak sütü ilave edin. İyice karıştırıp sıvı haline getirin. Çorbanızı koyu kıvamda seviyorsanız bu ölçü idealdir. Eğer biraz daha sıvı kıvamda tercih ediyorsanız, bir çay bardağı daha kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz.
Malzemeler
* 1 orta boy karnabahar
* 1 orta boy kuru soğan
* 1 orta boy patates
* 1 su bardağı süt
* 1 tutam şeker
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz

* * *
Kiraz domatesli kabaklı makarna
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 15 dk.
Yapılışı: Sarmısağı ince ince kıyıp tencereye koyun. Kabakları dereotu ile beraber kavurup, biraz tuz ekleyin. Ayrı bir tencerede makarnanızı kaynamış suya atın. İçine bir miktar tuz koyun, biraz da zeytinyağı damlatın ki makarnalar birbirine yapışmasın. İtalyanlar gibi diri makarna seviyorsanız 10 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha yumuşak seviyorsanız, 14 dakika haşlayabilirsiniz ama hamur olmamasına dikkat edin. Makarnanızı süzüp tencereye alın. İçine kabak karışımını ilave edin. Kiraz domatesleri de ikiye bölüp, makarnaya peynirle birlikte ekleyin. Makarnayı karıştırıp, ocağı kapatın. Üzerine karabiber koyabilirsiniz.
Malzemeler
* 250 gr. burgu makarna
* 2 adet küp doğranmış kabak
*1 küçük kase kiraz domates
* 1 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
*2 diş ince kıyılmış sarmısak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz, taze çekilmiş karabiber
* 2 kaşık rende dil peyniri