kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Zamanla başa çıkma kılavuzu

TÜLİN KERMEN
23.10.2008
Dönem hız ve tasarruf dönemi. Artık zamanınızı doğru kullanmayı ve sadece ihtiyacımız olan şeyleri almayı öğrenmeliyiz. İşte zamana uymanın basit tüyoları...

* Her beğendiğimizi hemen almalı mıyız? En zor şey alışkanlıklardan vazgeçmektir. Ben boş zamanlarımda mağaza gezerim. Her gezdiğimde de bir şeyler almak isterim ama artık bugünlerde ayakta kalabilmek için daha seçici olmalıyım. Mağazadaki havalandırmaya, dükkan güzel koksun diye parfüm koyarlar. Güzel koku güzel bir gülüş gibidir, açamayacağı cüzdan yoktur yani! İşte buna karşı durmalıyız; aklımızda olanı almalıyız. Bu önlemi de; dolabımızdakilerin bir listesini yaparak, neye ihtiyacımız olduğunu anlayarak alabiliriz.

* Her gün saçlarımızı yıkamalı mıyız? Bana kalsa saçlarımı sabah ve akşam yıkamak istiyorum. İnce telli saçlarım var ve hemen kirleniyorlar gibi geliyor bana. Ama kel kalmaktan ve suyu bitirmekten korktuğum için sürekli vicdan azabı çekiyorum. Ayrıca tüm kuaförler, saçınızı ne kadar az yıkarsanız o kadar iyi olacağını söylüyor. Ben de, Sephora'nın Express Dry Shampoo adlı ürünü sayesinde saçımı 36 saate bir yıkamaya başladım. Vicdanım da rahat, saçım da...

KENDİ İŞİNİ KENDİN YAP
*
Kendi işimi kendim görebilir miyim? Evet, babaanneden kalma tarifler tam bu zamanlar içindir: Deri çantalarınız matlaştı ve eski gözükmeye mi başladı; bir pamuğa süt sürün ve çantanızı sütle silin. Eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz. Herkes sahici mücevher alamaz, bazılarımız sahte pırlanta da takar. Ama sahte mücevher zamanla parlaklığını kaybeder. Yüzük yeri ise elinizi yeşile boyamaya başlar. Bu sorunu gidermek için; bir bardağa votka koyun, içine de sahte mücevherlerinizi atın, süper parlak olacaklar! Yeşilleşme içinse, yüzüğün iç kısmını şeffaf ojeyle boyayın.

* Bakımları bırakmalı mıyız? Dünyanın bugünkü durumu 'Al, al, al..." yüzünden oldu. Artık almamalıyız demiyorum ama akıllı ve bilinçli alışveriş yapmalıyız diyorum. Yani cilt bakımına, vücut bakımına gidin ama sonra evde kendinizin de devam edebileceklerinizi seçin. Ritz'in yeni bakımı Aromatherapy mesela... Vücut bakımı yapıyor. Hayatımda ilk defa yaptırdım, süperdi! Birkaç ürün aldım, bakıma evde de devam ediyorum.

* Ailenin her ferdi ayrı ayrı ürünler mi tercih etmeli? Trafiğe ne zaman çıksam taksicilerin derdi aynı; "Herkes ayrı araba kullanıyor!" Evde de durum aynı, herkes ayrı şampuan, ayrı bakım kremleri kullanıyor. Her alanda ortak ürün kullanamazsınız belki ama bazı yerlerde seçiminiz ortak olabilir. Örneğin Nature's Baby Organics ürünleri hem sağlıklı, hem de tüm aileye uygun.

* Her şeyi unutuyorum, çaresi var mı? Bir süre antidepresan kullandım ama bir baktım ki; unutmamam gerekenleri unutup, unutmam gerekenleri unutamamışım! Hatırlamanız gerekenleri yazın, banyo aynasına veya sokak kapısının üstüne yapıştırın. Evet, bakmadan çıkmayacağınız tek yer orası. İsim unutuyorsanız, tanıştığınız kişinin ismini ilk karşılaşmada elinizden geldiği kadar tekrarlayın. Böylelikle aklınızda kalacaktır. İlaçlarınızı başucunuza değil de, diş fırçanızın yanına koyun. Bu, ilaç almayı unutmanızı engelleyecektir.