kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Kadınlar, Russell Crowe'un canlandırdığı 'Gladyatör' karakteri gibi erkeklerle birlikte olmayı düşlüyor.

Kadınların yeni ilahları Mağara Adamları!

Ece SARUHAN
23.10.2008
Küresel ısınma ve ekonomik kriz gibi etkenler, kadınları, kaslı göğüslerinde her türlü tehlikeden korunacakları erkeklerin izini sürmeye itti. Kadınların yeni ilahları; güçlü, kuvvetli mağara adamları! ..
Kadınların 'ideal erkek' tanımlamaları neredeyse her yıl değişiyor. Önce alışveriş merkezlerinden, kuaförlerden ve spor salonlarından çıkmayan metroseksüel erkekleri baş tacı yaptılar. Ardından onların feminen görüntüsünden sıkılıp, überseksüel yani dış görünüşüne dikkat eden, bir kadına kibar davranmayı bilen ama yeri geldiğinde birer maçoya da dönüşebilen erkeklerden hoşlanmaya başladılar. Ancak, bu da onlara yetmedi! Bir süre sonra güçlü, tuttuğunu koparan ve tepeden tırnağa testosteron kokan erkekler burunlarında tütmeye başladı. İlkçağlarda yaşayan mağara adamlarını andıran erkekler, bir anda yeni favorileri halini aldı. Kadınlar artık kendileriyle şıklık ya da güzellik yarışına girmiş, fular takan, pedikürlü ve botokslu erkekler yerine; kaslı göğüslerinde her türlü kötülükten korunabileceklerini bildikleri, tepeden tırnağa maço olan adamlarla birlikte olmak istiyor.

BABA ADAYI ARIYORLAR
Kadınların ideal erkek tanımlamasındaki bu değişiklikte, küresel ısınma ve ekonomik kriz gibi dünyayı tehdit eden tehlikeler önemli bir rol oynuyor. Ayağı ne kadar yere basarsa bassın, kadın, kendisini tüm bu tehlikelerden koruyacağını ve tüm fırtınalara kendisiyle göğüs gerebileceğini hissettiği erkekten yana tercihini kullanıyor. Rusya, Çin, Hindistan ve Amerika'daki kadınların çoğu bugünlerde; "Çocuklarımıza ikinci bir anne istemiyoruz. Görüntüsü ve hayat tarzıyla adam gibi adam olan erkeklerden çocuk yapmayı arzuluyoruz" diyor. Başka bir deyişle; kadınlar kendi istekleriyle tedavülden kaldırdıkları ve geçmişte eski kafalı birer dinozor muamelesi yaptıkları ilk çağın mağara adamlarını gerçekten çok özlüyor. Ancak güçlü, ne istediğini bilen, kadına hem saygı duyan hem de onu sahiplenebilen erkeklerin nesli neredeyse tükenmiş durumda. Piyasada onların izine rastlamak; samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Ama kadınların içleri rahat... Metroseksüellik ve überseksüellikten sonra, mağara adamlığını da erkeklere kabul ettireceklerinden eminler. Üstelik bu çok daha kolay olacak. Çünkü maçoluk ve güç arzusu erkeklerin çoğunun genlerinde var.

'GLADYATÖR' ZİRVEDE!
Kadınlar, bu akımı yaymak için işe yine Hollywood'dan başladılar. İdeal erkek olarak Russell Crowe'un 'Gladyatör' filmindeki halini görüyorlar. Orantısız yüz hatlarıyla Daniel Craig ve beton gibi kaslarıyla son 'Batman' Christian Bale de onlara çok seksi geliyor. Javier Bardem ve Vincent Cassel'ın erkeksi yüz hatlarından ve romantik serseri görüntülerinden de çok hoşlanıyorlar. Sigara ve alkol kullanan erkeklerden olan Colin Farrell de büyük beğeni topluyor. Yakında, sokaklar ünlü-ünsüz mağara adamlarıyla dolup taşacak gibi görünüyor...
Haberin fotoğrafları