kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ayhan Çarkın

Ergenekon ek bölümde Çarkın var

23.10.2008
Susurluk davasının kilit ismi olan ve "terörle mücadele adına bin kişiyi öldürmüş olabilirim" diyen eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın'ın adı Ergenekon iddianamesinin ek klasöründe, öldürülen Kürt işadamlarının faili oldukları ileri sürülen Susurluk İnfaz Timi'nde de yer aldı. Ergenekon tutuklusu Hikmet Çiçek'te çıktığı belirtilen belgeler içerisinde yer alan 'Susurluk infaz timinden Cavit' imzalı el yazısında "Şeytan Üçgeni" olarak adlandırılan Sapanca- Düzce-İzmit hattında öldürülen Kürt işadamlarının Susurluk'ta açığa çıkan kontrgerilla tarafından öldürüldükleri ifade ediliyor. Yazıda Ayhan Çarkın'ın bu infazlara bizzat katıldığı da yer alıyor. Başında Tarık Ümit'in bulunduğu bildirilen timle ilgili belgede yer alan çarpıcı itiraflar şöyle:
* 14 Ocak 1994'te, Behçet Cantürk işi için Tarık Ümit'in Cihangir'deki ofisinde toplandık. Kapılar kapandı, telefonlara artık hiç kimse cevap vermedi. Tarık Ümit, Nurettin Güven, Muhsin Koman, Ömür Özçelik, Ayhan, Ziya, Semih ve ben infazı planladık.
* "Eroinlerine el koymak için Fevzi Aslan'la kardeşi Salih'i Tarık Ümit'in Kızıltoprak'taki evine getirdiler. Tarık biraz dövdükten sonra gözlerindeki bandı çıkardı, ikisi de Muhsin'le Nurettin'i gördü. 'Bizi tanıdılar, bunlar ölmezse aşiret bizi mahveder' dediler ve Hendek'te infaz yapıldı..."
* Geç saatlerde Yeşilköy Çınar Otel'e gittik. Tarık'la yolda irtibat kurulacaktı. Savaş Buldan ve arkadaşları otelden çıktı. Orada bekleyen Yüzbaşı İsmet, Ayhan, Ziya, Semih ve tanımadığım üç kişi 'dur polis' diyerek onları yakaladılar. Arabalara bindirip yola çıktılar. Sabah öğrendim onlar da ölmüştü.