kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Yapımcı Zeynep Özbatur Yavuz Bingöl Ebru Ceylan Nuri Bilge Ceylan, 'Üç Maymun'un 57 sinema salonunda gösterime gireceğini söyledi. Hatice Aslan Hatice Aslan galada şıklığı ile dikkat çekti. Ahmet Rıfat Şungar

Benim filmlerim dosta yazılan mektup gibidir

22.10.2008
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden sadece 'efekt ödülü' ile dönen 'Üç Maymun'un yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, filmin galasında konuştu: Hiçbir filmimi izlenme kaygısı çekerek yapmadım. Filmlerim dosta yazılan bir mektup gibidir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Benim filmlerim dosta yazılan mektup gibidir
Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'a 'En İyi Yönetmen' ödülü kazandıran 'Üç Maymun' filminin galası önceki akşam Kanyon Cinebonus Sinemaları'nda yapıldı. Filmin oyuncuları Hatice Aslan ile Yavuz Bingöl, 'Üç Maymun'un Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sadece 'En İyi Efekt' ödülü kazanmasıyla ilgili benzer açıklamalar yaptı.

*GALADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

JÜRİYE SAYGI DUYUYORUZ
Aslan, "Jüriler farklı insanlardan oluşuyor olabilir" yorumunu yaparken, Bingöl ise "Jürinin takdiridir, saygı duyuyorum" demekle yetindi. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan ise ödül polemiğiyle ilgili şunları söyledi: "Jüri Cannes'da ve Antalya'da farklıydı. O yüzden kararlar da farklı olabilir. Saygı duyuyorum ve ekip olarak hiçbir itirazımız yok. Sonuçta diğer ödül alanlar da yakın arkadaşlarımız."

İLK KEZ DİJİTAL İZLENECEK
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nuri Bilge Ceylan, "Filminiz çok konuşuldu ama acaba izlenir mi diye bir kaygı taşıyor musunuz?" sorusuna da "Ben hiçbir filmimi 'izlenir mi, izlenmez mi' kaygısıyla yapmam. Benim filmlerim adeta bir dostuma yazdığım mektuplar gibidir" yanıtını verdi. 'Üç Maymun'un 24 Ekim'de (yarın) gösterime gireceğini hatırlatan ünlü yönetmen, film hakkında teknik bir ayrıntıya da şöyle dikkat çekti: "Film Türkiye'de ilk kez 15 salonda dijital olarak izlenecek. Bu izleyiciye, müziği plak yerine CD'den dinlemek gibi bir kaliteyle yansıyacak."
Haberin fotoğrafları