kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Mücadele eden şöhret de olur para da kazanır

ÖZLEM AVCI - MAGAZİN
22.10.2008
Kerem Alışık, yüreğiyle oyunculuk yapan ve hedefini ortaya koyan herkesin bu uğurda mücadele vermesi gerektiğini söylüyor: Kişi kendini kanıtladıkça yanında para ve şöhret de gelecektir..
Bu sezon boyunca tiyatro yapmama kararı alan Kerem Alışık, sevenlerinin karşısına bir sinema filmi ve bir diziyle çıkacak. Sadri Alışık Tiyatro Okulu'nda geleceğin oyuncu adaylarını yetiştiren Alışık, öğrencilerine önce yüreğiyle bu işe bağlanmaları gerektiğini öğrettiklerini belirtiyor.

*KEREM ALIŞIK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ÖNCE MÜLAKAT VAR
* Okulda istediğiniz hedefe ulaşabildiniz mi?
Üç sezonda öğrencilerimiz 'Kadıncıklar' ve 'Güllü' adlı tiyatro oyunlarında oynadı. Çocuk oyunlarında ve çeşitli dizilerde de rol alıyorlar. Birkaç öğrencimiz 'Arka Sıradakiler' dizisinde oynuyor. Onun dışında 'Pulsar' ve 'Küçük Kadınlar' dizilerinde rol alanlar da var. Tüm bunlar bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimizin kendi kanatlarıyla uçtuklarını görmek bizim için en önemli maneviyat.

OYUNLARINI YAZDILAR
* Okula girmenin şartları neler?
Burslu öğrencilerimiz var, onlar için seçme sınavı yapılıyor. Normal başvurularda ise okula mülakatla kabul ediliyorlar. Öğrencilerimiz sanatın etiği ve kültürü içerisinde yetişiyorlar. Okulda; Erhan Yazıcıoğlu, Erol Keskin, İpek Tuzcuoğlu, Toron Karacaoğlu, Ayşe Ömer Mesci, Çolpan İlhan ve Tamer Güler gibi önemli isimler eğitmenlik yapıyor. Bu yıl yeni bir oyunumuz var: 'Yeşil Papağan Limited'. Oyunda, çok iyi yetişmiş sekiz oyuncumuz rol alıyor. Bir süre sonra da '72. Koğuş' isimli tiyatro oyununu sahneye koyacağız.

* Okulda kaç öğrenci var?
150 civarında öğrencimiz var. Her gün doğaçlama ve drama çalışmaları oluyor. Öğrencilerimizin kendi yazdıkları bir çalışmaları da var. İleriye dönük bir gençlik oyunu. Televizyonda yayına girecek ama hangi kanal olduğu henüz belli değil.

* Piyasada ciddi anlamda oyuncu enflasyonu var. Bir okul sahibi olarak bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Sadece oyuncu değil, kamera arkasında da çalışan çok kişi var. Ama tabii bir taraftan yeni biri piyasaya kazandırılırken, diğer taraftan da bir başkası da yok olup gidiyor. Esas önemli olan oyunculuktur. Yüreğiyle bu işi kavrayan ve hedefini ortaya koyan herkes bu uğurda mücadele verecek. Kişi kendini kanıtladıkça yanında mutlaka para ve şöhret de gelecektir. Biz burada bunu öğretiyoruz.