kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

'İğneden korkmam' diyenler için akupunktur

17.10.2008
Cihaza bağlanarak hoşuma gitmedi ama 'İğneden korkmam,' diyenlerdenseniz akapunkturu tercih edebilirsiniz; hem birkaç iğne daha fazlasıyla kilolardan kurtulmak da mümkün. Sigara içenlerde serotoninendorfin salgılama işini sigara üstlendiğinden vücut, otonomisini kaybeder.
Akupunktur ile tedavi, kişinin sigara içmemekten dolayı oluşabilecek şikâyetlerini ortadan kaldırıyor. Böylece sigara içmemeye karar vermiş olan kişi, bunu hiç zorlanmadan başarıyor. Yani aslında akupunktur size sigarı bıraktırmıyor, bıraktıktan sonra yaşanan şikayetleri azaltıyor.
'Ben rüyalara dalayım, hipnozla tedavi olayım,' diyenler, üzülmeyin. Sigarayı hipnozla bırakmak da mümkün. Transa geçen tiryakilere uyku halinde çeşitli telkinlerde bulunulup öneriler yapılıyor.
Olumlu ve olumsuz fotoğraflar gösterilip psikolojik yönden sigaranın zararları konusunda beyne veriler işlenmeye çalışılıyor. Örneğin, 'sigara insanı gevşetip, rahatlatır' düşüncesi yerine 'sigara hastalık ve rahatsızlık demektir' fikri aşılanıyor.
Tüm bu yöntemlerin arasında kendinize uygun olanını hâlâ bulamadıysanız son çare olarak kuruyemişi deneyin. Hatta sigara yasağının ardından ilaç sektörüyle aynı oranda etkilenen kuruyemiş sektöründe de satışların yüzde 25 arttığı bildirildi. Merkezi Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan ve yılda ortalama 10 bin ton çerez üretimi yapan Ateşler Kuruyemiş Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Ateş, yasağın sektörü ilk bir ayda olumlu şekilde etkilediğini ancak satışlardaki gerçek yükselişin, 2009 yılının ardından yaşanmasının beklendiğini söyledi.