kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD basınından Obama'ya destek

Giriş Saati : 19.10.2008 11:29
Güncelleme : 19.10.2008 15:37
Yeni Haber
ABD'nin önde gelen gazetelerinin yayın kurulları, Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'ya destek verdi.

Washington Post, Los Angeles Times, Chicago Tribune ve San Fransisco Chronicle gazeteleri yayınladıkları başyazılarda Barack Obama'yı övdü. Chicago Tribune gazetesi ilk kez Demokrat Partili bir başkan adayına destek verdi.

Washington Post gazetesi ise, Obama'nın ulusal arenada deneyimsiz olması konusunda kaygı duyulduğunu ancak Demokrat Parti başkan adayının "zeki ve sakin" biri olduğunu belirtti. Los Angeles Times gazetesi de, 'etkili bir konuşmacı' olarak tanıttığı Obama hakkında "ağırbaşlı, olgun ve heyecan verici" ifadelerini kullandı.

Obama'ya destek veren gazeteler Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain'in başkan yardımcısı adayı olarak Alaska Valisi Sarah Palin'i seçmesini sert bir şekilde eleştirdi. Gazetelerin yayın kurulları Palin'in deneyimsizliğine dikkati çekti ve McCain'in Palin'i seçme kararının "sorumsuzluk" olduğunu yazdı.

Ulusal anketlere göre, oy oranını artıran Obama, geleneksel olarak Cumhuriyetçilere oy veren eyaletlerde de destek bulmaya başladı. Obama'nın, Demokratların uzun zamandır başarı gösteremediği seçim bölgelerini kazanmasının mümkün olduğu ifade ediliyor. Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain, 'Cumhuriyetçilerin kalesi' olarak bilinen eyaletlerde destek kaybını önlemeye çalışıyor. Yorumcuların "savunmaya geçtiğini" söylediği McCain dünkü kampanyasını, Obama'nın çoğunluk oylarını kazandığı muhafazakar eğilimli Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde sürdürdü. ABD'de yapılan son ulusal anketlere göre, Obama, McCain'in 6 puan önünde bulunuyor.

İHA