kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Sevda Çevik ve Kadir Çevik önderliğindeki 11 yetenekli genç, bu sezon Duru Tiyatro'da doğaçlama tiyatro yapacak.

Ben filminde oynadım Mahsun ilanlarımı bastırdı

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
16.10.2008
Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci sinema filmi 'Güneşi Gördüm'de rol alan Emre Kınay, filmin senaryosundan etkilendiğini söyledi ve şöyle konuştu: Mahsun bana büyük bir jest yaptı. Filminde oynadığım için tiyatromun gazete ilanlarını kendisi bastırdı..
Ünlü oyuncu Emre Kınay yeni sezona yine eli kolu sanatla dolu bir şekilde giriyor. 2004 yılında kurduğu Duru Tiyatro'da bu yıl 'Duru İmpro' başlığıyla doğaçlama oyunlar sahneleneceğini söyleyen Kınay, bir diziyle televizyon ekranında da hayranlarıyla buluşacağını müjdeledi. Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci sinema filmi 'Güneşi Gördüm'de de konuk oyuncu olarak rol alan Kınay, dizilerden ve sinemadan kazandığı parayı tiyatroya yatırdığını söyledi. Kınay ayrıca Mahsun Kırmızıgül ile ilginç bir işbirliğine gittiklerini de açıkladı.

*EMRE KINAY FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

*MAHSUN KIRMIZIGÜL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ŞİRKETLER SAHNEDE
* Duru Tiyatro olarak bu yıl 'Şah Mat' isimli bir oyun sahneleyeceksiniz...
Bu sezon, 'Aşk Her Yerde' ve 'Bana Bir Picasso Gerek' gibi eski oyunlarımızın yanı sıra, 'Duru İmpro' başlığıyla doğaçlama oyunlar da sahneleyeceğiz. Bu oyunlardan 'Şah Mat'ta Kadir ve Sevda Çelik hocaların önderliğinde 11 arkadaşımız rol alacak. Oyun eğlenceli ve interaktif. Türkiye'de bu akım, 'Mahşer- i Cümbüş'le başlamıştı. Bizimkiler biraz daha kaidelere uygun yapıyor işi.

* Mahşer-i Cümbüş'ün tarzı kural dışı mı?
Hayır. Onlar, işi biraz televizyon formatına uydurmaya çalışıyorlar. Yermek için söylemiyorum. Aksine, onları izlerken ben de çok eğleniyorum.

* 'Şah Mat'ı televizyona taşıyacak mısınız?
Hayır. Aslında biz bu tür oyunlarla şirketleri de eğitiyoruz. Tiyatro, iletişim becerisini artırıyor. Bunu fark eden bütün büyük şirketler, tiyatronun nimetlerinden faydalanmaya çabalıyor. Bu anlamda bizim kurumsal bir yanımız var. Şirketler tiyatromuzdaki bir koç ile anlaşarak, kendi ekiplerini tiyatro sporu yapmak üzere yetiştiriyor. Bu; çok yeni bir kulvar. İleride firmaların tiyatroya yatkın elemanlarından kurdukları takımlarla, bir lig bile kurmayı düşünüyoruz. Bunlar tiyatro salonlarında yarışacak ve kimin kazandığına bağımsız seyirci karar verecek. Şu anda 4 firmayla görüşüyoruz. Hedefimiz tiyatroyu büyük kitlelere sevdirmek. Duru İmpro'yu da hem kurumsal hizmet vermek, hem de doğaçlama tiyatroyu yaygınlaştırmak için kurduk.

* Siz son olarak Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Güneşi Gördüm' filminde rol aldınız değil mi?
'Güneşi Gördüm'de önce oynamayacaktım ama hikayesi beni çok çekti. Ayrıca Mahsun ve filmin yapımcısı Murat Tokat, tiyatronun giderleri için de katkıda bulundular. Hikayeden o kadar etkilendim ki; bana hiç para vermeselerdi de oynayacaktım. Ama Mahsun, "Bizim de Duru Tiyatro'ya bir katkımız olsun" diyerek bu seneki gazete ilanlarımızı karşıladı ve beni çok duygulandırdı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Bu; sinema ile tiyatronun işbirliği gibi oldu. Değer verdiğim bir alana, sanatçı bir arkadaşımın katkıda bulunması beni çok onore etti.

* Filmdeki karakter nasıl?
Hikayeyi anlatmam, Mahsun'a saygısızlık olur. Sadece, Güneydoğu'daki bir köyün hikayesini anlattığımızı söyleyebilirim. Önce Mahsun'un kardeşlerinden birini oynuyordum ama diziden dolayı rolümü değiştirmek zorunda kaldım ve Mahsun'un amca oğlunu oynadım.

O GERÇEK BİR SİNEMACI
* Filmde, travesti kardeşiyle uğraşan bir gencin hikayesinin işlendiği söylendi. Hatta, travestiyi Sarp Apak'ın oynayacağı iddia edildi...
Hikayenin bir bölümü o ama tamamen onun üzerine kurulu değil. O rolü de Sarp oynamayacak. Çok sansasyonel bir film değil ama 'Beyaz Melek'ten daha iddialı. İyi bir film seyredeceksiniz.

* Gişesi 2 milyonu aşan ilk filmi 'Beyaz Melek'ten önce, Mahsun Kırmızıgül'e çok önyargılı yaklaşıldı. Nasıldı kendisiyle çalışmak?
15 'Recep İvedik' olacağına, 500 'Beyaz Melek' çekilsin. En azından bir meselesi var. Filmlerin yarıdan fazlası gişe filmi mantığıyla yapılıyorsa, kimse sinemadan konuşmasın. 20 yıl sonra, Türk Sineması Günleri yaptığınızı düşünün; Türkiye'yi 'Beyaz Melek'le mi, 'Recep İvedik' ya da 'Maskeli Beşler'le mi tanıtırsınız? Mahsun; açı ve oyuncu yönetimi gibi şeyleri çok iyi biliyor. Okuyarak, film izleyerek yetiştirmiş kendini. Sinema duygu işi. Sadece para ve teknikle sinema olmaz! Mahsun'un duygusu çok sağlam. Bence Mahsun bir sinemacıdır!
Haberin fotoğrafları