kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Saçlardan şapka yapan sihirbaz

TÜLİN KERMEN
17.10.2008
Kadını kadın yapan saçıdır derler ya, ben değiştiriyorum ve diyorum ki; güzel ve şık bir kıyafeti tamamlayan, olduran, bütünleştiren saçtır. Eczacıbaşı Schwarzkopf sezon trendlerini anlatan Tom Kraboth'un tanıtımındaydım geçen akşam ve şapka saçlar sergisini gezdim. Gözlerime inanamadım, daha sezon tredlerini hazmetmeye çalışırken, bu yaratıcı saçlar beni şoke etti. Bu saç sihirbazını kıstırdım ve sordum sorularımı...

* Bize hikayenizi anlatır mısınız? Saç stilisti olmaya nasıl karar verdiniz?
Aslında şehir mimarı olmak istiyordum, ancak çalışacak alan bulamayacağımı düşündüm. Ne olmak istediğimi düşünürken, bana, içinde çeşitli mesleklerin yer aldığı büyük bir kitap verdiler. Bu kitabı inceledim. Ancak incelerken çok çabuk sıkıldım. Anneme dedim ki; 'Kitabı kapatacağım, rastgele bir sayfa açacağım ve çıkan mesleği seçeceğim.' Kitabı açtığımda saç stilistliğini gördüm ve ilginç olacağını düşündüm.

FEMİNENLİK ÖN PLANDA
* 2008'in saç trendleri neler olacak?
Güçlü şekiller, feminen stil, farklı dokular ve birçok farklı stil olasılıkları...

* Sizin için bu yılın favori trendi nedir? Sizce Türk kadını için bu yılki favori stil ne olacak?
Benim favorim kesinlikle heykel biçimli formlar. Ancak Türkiye'de, kır hayatını anlatan modeller çok tutacak gibi gözüküyor.

* Bir kadın için saç stilinin önemi nedir? Bu mevsimde hangi trend kadınlara kendini iyi hissettirecek?
Bir kadın için iyi görünmek ve kendini güvende hissetmek en önemli şeydir. İyi bir saç stili ise kendini iyi hissetmenin en iyi yoludur.

* Şapka saçları yapmaya nasıl başladınız?
Yaratıcılığın sonu yok! Karnaval dükkanından bir şapka ve bir de ucuz peruk aldım, hepsi 8 euro tuttu. Ardından saçı kesmeye ve saçları o şapkanın üzerine yapıştırmaya başladım. Ve ilk şapka saçım ortaya çıktı...

* Bir saç modeli tasarlarken duygularınızı nasıl ifade ediyorsunuz? Doğru stili nasıl buluyorsunuz?
Saç yapmayı seviyorum. Bir insanı mutlu etmek ve iyi hissetmesini sağlamak çok güzel. İnsanlar saçlarının yapılmasından çok hoşlanıyor. Ben sokaklardan, modadan, filmlerden ilham alıyorum, tüm dünyayı geziyorum. Tabii sanat, ekonomi, mimari ve müzik de bana ilham veriyor. Doğru stili bulurken sadece hislerime güveniyorum.

* Hangi ünlünün saçı favoriniz? Hangi ünlünün saçı en kötüsü?
Şu sıralar Victoria Beckham favorim, Agyness Deyn ise en kötüsü.