kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cihan Gün ve Aysu Baykal gözaltında yaşadıklarını anlattı.

'Facebook için fotoğraf çektiler'

Canan İSPİR SABAH
17.10.2008
Engin Çeber'in arkadaşları konuştu: İlçe Emniyeti'nde bizi kemerle birbirimize bağladılar. 'Facebook'a koyarız' deyip fotoğraf çektiler..
Halkın Hukuk Bürosu tarafından İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Salonu'nda dün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya önceki gün mahkemenin aldığı kararla cezaevinden tahliye edilen Cihan Gün ve Aysu Baykal ile işkence sonucu yaşamını yitiren Engin Çeber'in babası Ali Tekin ve avukat Taylan Tanay katıldı. Mahkemenin tahliye kararı üzerine önceki gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Cihan Gün, gözaltına alınmalarının ardından polis otosuna bindirilerek götürüldükleri karakola, sevk edildikleri hastanenin polis odasına kadar her yerde kötü muamele gördüklerini belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: "Pınar mahallesinde bulunan Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nin üçüncü katına dövülüp sürüklenerek çıkarıldık. Yere yatırıp dizleriyle sırtımıza basıp yürüdüler. Kulaklarımıza o kadar çok bağırdılar ki iki gün boyunca duyma güçlüğü yaşadım. Cezaevinde su döküp demir çubuklarla vurdular."

'EBU GARİB GİBİYDİ'
Engin Çeber ile yan koğuşta kaldığını ve kendisi ile bazen duvara vurarak bazen de kağıt yazıp atarak haberleştiğini söyleyen Gün, "Doktor 'Gözünü açabiliyor ve nabzı atıyorsa geri götürün' demiş. Daha sonra hastaneye kaldırıldığını ve beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik" dedi. Çeber'le birlikte tutuklanan arkadaşlarından Aysu Baykal da başlarına gelenleri şöyle anlattı: "Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde önce Cihan ve Engin'i, ardından beni ve Özgür'ü ellerimiz arkada kelepçeli, kemerle birbirimize bağladılar. Daha sonra tıpkı Ebu Garib'de yaşananlar gibi polislerden birisi aramıza geçip 'Bunu Facebook'a koyarız' derken, diğer polis cep telefonu ile fotoğraf çekti" diye konuştu. Çeber'in babası Ali Tekin ise kendisine beyin ölümü gerçekleştiği söylenen oğlunun başında 6 asker, 2 astsubay ve çok sayıda sivil polisin beklediğini söyledi.

ANKARA'DA SUÇ DUYURUSU
A
nkara Adliyesi'nde bir grup, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde gördüğü kötü muamele ve işkence sonucunda hayatını kaybeden Engin Çeber'in ölümünden sorumlu olanların yargılanması için suç duyurusunda bulundu. Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Çeber'in ölümüne neden olanlardan hesap sorulmasını istedi. Basın açıklamasında Türkiye'de demokrasinin düzeyinin bir kez daha görüldüğü belirtildi.