kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Özdemir için fiyasko''

Giriş Saati : 13.10.2008 14:24
Güncelleme : 13.10.2008 23:20
Yeni Haber
Alman Yeşiller Partisi'nin eş başkanlığına aday olan Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir'in partisi tarafından gelecek yıl yapılacak genel seçimler için milletvekili adayı seçilmemesi, Alman basınında ''Özdemir için fiyasko'' ve ''Özdemir'in aşağılandığı'' şeklinde yorumlandı.

Die Welt ve Berliner Morgenpost gazetelerinde ''Yeşiller'in umudu için fiyasko'' başlığıyla yer alan haberde, Özdemir'in milletvekili adaylığı için girdiği iki seçimi de kaybetmesinden sonra partideki arkadaşlarının kendisini yine de eş başkanlık görevi için teşvik ettikleri belirtildi.

Yeşiller Partisi Alman meclisi grubu eş başkanı Fritz Kuhn, seçimlerden sonra Yeşiller'in Özdemir'i eş başkan olarak görmek istediklerini belirterek, ''Ümit ederim eş başkanlık için adaylıktan çekilmez'' dedi.

Partinin iki eş başkanının kasım ayı ortalarında Erfurt kentinde yapılacak kurultayda seçileceği hatırlatılan haberde, Özdemir'in Baden-Würtetmberg eyaleti parti teşkilatı tarafından hafta sonunda yapılan seçimlerde iki kez başarısız kaldıktan sonra ''hiçbir şey söylemeden, sırt çantasını alarak kurultayı terk ettiği'' kaydedildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, ''Cem Özdemir için çifte aşağılama'' başlığıyla verdiği haberde, Özdemir'in önce eyalet parti teşkilatının milletvekili listesinden 6. sırada yer almak için mücadele ettiği, ancak kazanamadığı, yoğun tartışmalardan sonra 8. sıradan listeye girmek için verdiği mücadeleyi de kaybettiği hatırlatıldı.

Seçimden önce, ''Sizlerin ve partinin çıkarlarını daha iyi koruyabilmem için milletvekilliği görevine ihtiyacım var'' şeklinde konuşan Özdemir'in, seçim sonuçlarından dolayı büyük ölçüde rahatsızlık duyduğu ifade edildi.

Bild gazetesi, ''Yeşiller eş başkan adayını dağıttılar'' başlığıyla verdiği haberde, Yeşiller'in daha henüz göreve gelmeden eş başkan adaylarına büyük zarar verdiğini, parti kurultayından sonra Berlin'e ailesinin yanına dönen Özdemir'in, şimdi genel parti kurultayında bu görev için aday olup olmayacağının şüpheli olduğunu yazdı.

B.Z gazetesi, ''Alman meclisinde Cem Özdemir'e yer yok'' başlığıyla yayınladığı haberde, Yeşiller Partisi tabanının, yakında partinin eş başkanı olması beklenen Özdemir'e darbe vurduğunu savundu.

Frankfurter Rundschau gazetesi de, ''Dönüp gitti'' başlığıyla verdiği haberde, partinin eş başkanı olması beklenen Özdemir'in seçimlerden sonra büyük hayal kırıklığına uğradığına ve parti kurultayını herhangi bir açıklama yapmadan terk ettiğine işaret etti.