kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

''Kadrom maksimum 22 olacak''

Giriş Saati : 13.10.2008 15:53
Güncelleme : 13.10.2008 19:19
Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte görev almanın sorumluluğunu bildiğini söyledi.

Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş gibi büyük bir camiada sorumluluk üstlenmenin zorluk derecesinin ne denli yüksek olduğunu bilen bir insan olduğunu kaydederek, ''Beşiktaş camiasını uzun süreden beri yakından takip eden biriyim. Beşiktaş, yönetimiyle, taraftarıyla, teknik adam ve sporcularıyla yakından takip ettiğim bir camiadır. Önce camiaya yakışır çalışmayı ortaya koyacağız. Camianın bizden beklentilerini biliyoruz. Bunlara karşılık vermek için her şeyi ortaya koyacağız. Her türlü donanıma sahibiz ve bu beklentilerin tamamına cevap vereceğiz'' diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR KADROYA SAHİBİZ

Planlı bir şekilde çalışacaklarını dile getiren Denizli, ''İlk etapta birbirimize olan yakınlığı, adaptasyon süresini kısaltmak için takımımızla saha içinde pratik, saha dışında teorik çalışmalar yapıyoruz. Bu kadronun çok önemli bir kadro olduğunu göreve gelmeden önce defalarca söyledim. Göreve geldikten sonra söylediğimden daha önemli bir kadroya sahip olduğumuzu onlarla çalışırken gördüm'' şeklinde konuştu.

BAŞESGİOĞLU VE AZİZ YILDIRIM ARADI

Mustafa Denizli, Türkiye'nin her tarafından her şehrinden tebrik telefonları, mesajları aldığını belirterek, şunları söyledi:

''Bana bu çalışma dönemimin başlangıcında beni arayarak mesaj göndererek çalışmalarımda başarılar dileyen herkese teşekkürü borç biliyorum. Sayın Spordan sorumlu Devlet Bakanımız Murat Başesgioğlu, Federasyon Başkanımız Mahmut Özgener, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, birçok kulübün yöneticileri ile daha ismini sayamadığım birçok kişi beni aradı. Hepsine toplu bir teşekkürü borç biliyorum.''

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde olumlu bir hava yaşandığını anlatan Denizli, ''Tam kadro çalışmalara başlayamadık. Bunlar büyük takımlar için önemli değil. Her maçı kazanacak güce sahibiz'' dedi.

TARAFTARA MESAJ

Siyah-beyazlı taraftarlara da mesaj veren Denizli, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin en coşkulu, en üretici taraftar topluluklarından birine, belki de birincisine sahibiz. Biz yeni bir Beşiktaş yaratmak için yola çıktık. Bu yeni Beşiktaş'ı yaratacağız. Bu büyüklüğe layık olacak yeni bir takım yaratacağız ve bu takıma yeni üretimler yaratacak taraftarlarımızı bekliyoruz. Belki birçoğu bizimle Ankara'da olacak. Bize yeni teşviklerini ve sürekli desteklerini bekliyoruz. Onlarla en kısa sürede ve arzuladıkları takımla karşılaşmayı, buluşmayı, heyecanla bekliyorum. Ümit ediyorum onlar mesajımı almışlardır. Aldıklarını da bugünden itibaren göstereceklerdir.''

GOL YEMEKTEN, KAYBETMEKTEN ASLA KORKMAYIZ

Sezon başı olmamasına rağmen görevi kabul etmesiyle ilgili bir soruya ''Özlemi olan bir ortamdı. Bu çalışmayı ben baştan başlamış olarak kabul ediyorum'' diye yanıt veren Denizli, kadroyla ilgili bir soruya da, ''Bu kadro hücum zenginliğine fazlasıyla sahip bir kadro. Belki her zaman kazanamayabilirsiniz, ama biz gol yemekten kaybetmekten asla korkmayız. Biz önce taraflı tarafsız herkese futbol oynadığımızı göstermek istiyoruz'' diye cevaplandırdı.

KADRONUN TAKVİYEYE İHTİYACI YOK

''Hakemlerimiz ligin bitiş düdüğünü çaldığı gün nerede olacağımızı biliyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz'' diyen Denizli, ''Beşiktaş'ın hep iyi bir kadroya sahip olduğunu söyledim. Bu kadronun takviyeye ihtiyacı yok. Bu kadro fazlasıyla yeter'' dedi.

Beşiktaş'ın tek bir sisteme bağlı olarak oynamayacağını dile getiren Denizli, ''Futbolun kuralları neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız. Kazandıklarımız bizi hedefe götürmek için yeterli olacak. Kazanırken, 1 hafta önce oynadığımız sistem ve kadrodan vazgeçtiğimi görebilirsiniz. Bu değişkenliğe önce futbolcularım adapte olacak'' şeklinde konuştu.

KONTRATIMDA PUAN KAYBETMEYECEĞİZ DİYE BİR MADDE YOK

Takımın şu andaki durumunun iyi olduğu, ileride puan kayıpları yaşanması halinde sıkıntı yaşayıp yaşamayacaklarının sorulması üzerine Denizli, şöyle konuştu:

''Ben buraya gelirken yaptığım kontratta puan kaybetmeyeceğiz diye bir madde yok. Şampiyon olacağız diye de bir madde yok, ama ikincisi var olarak kabul ediyoruz. Puan tabii ki kaybedeceksiniz. Puan kaybetmeden şampiyon olan takım var mı? Şampiyonluğumuza mani olmayacak kadar puan kaybedeceğiz.''

KADROM MAKSİMUM 22 OLACAK

Devre arasında kadroda indirime gidip gitmeyeceği sorusuna Denizli, ''Devre arasını bulmayabilir. 3 hafta sonra size ileteceğim. Kadrom maksimum 22 olacak. Doğalı 20 ve altıdır, 2 opsiyonlu yerimiz olabilir'' diye yanıt verdi.

Kendisinin Beşiktaş'ta başarılı olmasının aynı mesleği paylaşan Türk arkadaşları için önemli bir avantaj olacağını belirten Denizli, ''Biz sadece kendimiz ve kulübümüz için başarmak zorunda değiliz. Bizi takip edenler için de başarmalıyız'' dedi.

ARTILI SİSTEMLERE KARŞIYIM

Yabancı sayısının 6 artı 2 olmasına karşı olduğunu dile getiren Denizli, bu konuda da şunları söyledi:

''Artılı sistemlerin tamamı herkes için sorun. 6 artı 2, 8 tane sorunlu adam demektir. Bu futbolcular kulüplerine transfer edilirken oynatılmak için, onlar da oynamak için gelirler. Milli takımın başındayken de karşıydım, bugün de karşıyım.''

KONDİSYON SORUNUMUZ YOK

Takımın kondisyonu ile ilgili bir sorunları olmadığını belirten Denizli, ''Kondisyon bakımından sıkıntı yok. 'Buraya geldik enkaz devraldık' edebiyatı yapanlara hep kuşkuyla baktım'' dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan olarak Beşiktaş'tan geride kaldıklarının hatırlatılması üzerine Denizli, sözlerini şöyle tamamladı:

''Büyük takımlar büyüklüklerini aradaki puan farkıyla ortaya koymaz. Daha ligin bitmesine uzun bir süre var. Futboldaki seriler çok önemlidir. Sezon başı itibariyle beklenilen çizgiyi yakalayamayan çok değerli rakiplerimiz var. Bunların başında Fenerbahçe geliyor, ama büyük takımlarda bu farkları kapatmak sorun teşkil etmez. Ligler sürpriz takımlar çıkarabilir. Her rakibimiz çok değerli. Önce dostumuz ve sadece 90 dakikalar için rakiplerimiz. Bu yarışta onların olmamasını takımımın başarısı olarak görmem, Türk futbolunun kaybı olarak görürüm.''

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 6 5 1 0 11 5 16
2 Bursa 6 5 0 1 11 7 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 11 4 14
Tümünü göster...
4 Gaziantep 6 4 1 1 11 7 13
5 Galatasaray 6 3 2 1 14 6 11
6 Kayseri 6 3 2 1 6 2 11
7 Sivas 6 3 2 1 9 6 11
8 Ankaraspor 6 3 1 2 9 6 10
9 G.Birliği 6 2 2 2 7 8 8
10 Denizli 6 2 1 3 8 11 7
11 Konya 6 2 1 3 8 12 7
12 Fenerbahçe 6 2 0 4 8 9 6
13 Eskişehir 6 1 3 2 5 7 6
14 Ankaragücü 6 1 2 3 6 9 5
15 Hacettepe 6 1 1 4 4 10 4
16 İ.B.B. Spor 6 0 3 3 3 7 3
17 Antalya 6 0 1 5 8 15 1
18 Kocaeli 6 0 1 5 5 13 1
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya 2  
  Trabzon 3  
 Antalya 1  
  Gaziantep 4  
 Ankaraspor 2  
  Sivas 0  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 1  
 Eskişehir 2  
  Kocaeli 1  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 2  
 Fenerbahçe 1  
  Kayseri 4  
 Beşiktaş 2  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Sivas Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Antalya  
 Bursa Eskişehir  
 G.Birliği Beşiktaş  
 Galatasaray Trabzon  
 Hacettepe Denizli  
 Gaziantep Konya  
 Kocaeli Fenerbahçe  
 Kayseri Ankaraspor