kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
FARK YARATAN KONTRASTLAR

Sonbahar-kış dekorasyon trendlerinde 'Top 10'

ELİF TANRIYAR
10.10.2008
Evler yeni sezonla birlikte deği.ime hazırlanırken, yeni trendler de kendini göstermeye başladı. Bu yılın en çok öne çıkan trendi ise sıkıcılıklarını üstlerinden atıp zarif ve heyecan verici biçimlere bürünen doğa dostu, ekolojik tasarım ürünleri..
FARK YARATAN KONTRASTLAR
Yeni sezonda buz mavisi ve koyu kahverengi ya da en basitinden siyah ve beyaz gibi yüksek kontrast yaratan renk kombinasyonlarını deneyin. Aynı şekilde sert çelik ve yumuşak ahşap gibi sert ve yumuşak dokuların bir arada kullanıldığı doku kontrastlarından oluşan tasarım parçalarını da mutlaka dekorasyonunuza ekleyin. İşin püf noktası dekorasyonunuza en beklenmeyeni katmakta ve zıtlıkların uyumunda yatıyor. Örneğin yumuşak şönil kaplı bir kanepeye, sert dokulu at kılından yapılmış yastıklar yerleştirmek ya da kadife ve metali bir arada kullanmak gibi...
Nerelere bakmalı? Tepe Home, Mudo Concept, Step, Habitat, Living Concept, Nuxx, Mudo Concept, Mozaik, Koleksiyon.

KÜRK VE DANTEL
Podyumlardan evlere direkt taşınan bir diğer trend de kürk ve dantel oldu. İmitasyonundan gerçeğine her türlü kürk detay tüm kış boyunca evleri sımsıcak sarıp sarmalarken, dantel detaylar da özellikle yastık kılıfı olarak evlere romantik bir hava katacak.
Nerelere bakmalı? Step, Habitat, Mudo Concept, Ikea, Moda Bagno, Visionnaire

DEVASA AKSESUARLAR
Dekorasyonda abartılı büyüklüklere hazırlanın! Bu sezon aşırı büyük lamba ve avizeler, iri çiçek desenleri, devasa büyüklükte aynalar yani her türlü aksesuar ve tasarımda iri olan makbul.
Nerelere bakmalı? Mozaik, Koleksiyon, Ralph Lauren Home, İca Home & Garden, Tepta Aydınlatma, Visionnaire, Bilgili Mobilya, Roche Bobois.

EVDE ZEN
Evde huzuru arayan günümüz insanları için sakinlik ve yalıtılmışlık hissi veren, sade formlu her türlü tasarım elemanı, bu sezon evleri gerçek birer Zen mabedine dönüştürüyor. Evde Zen için anahtar kelime ise formda, renkte ve dokuda sadelik...
Nerelere bakmalı? Ikea, Mudo Collection, Mozaik, Koleksiyon, Ligne Roset, Inside, Cumba Selection, Tepe Home

ROMAN DESENLERİ
Kendinizi yalnızca Roman temasıyla sınırlandırmayın. Balkanlardan Özbeklere tüm etnik ve folklorik desenler bu trende dahil. Suzeni desenleri, iri çiçek motifleri, canlı renkler ve şallar, evinizde folklorik temalı bir romantizm yaratmanın anahtar parçalarını oluşturuyor. Bu trendi yakalamanın en pratik yolu ise iri çiçek ve folklorik desenli yastıklardan geçiyor!
Nerelere bakmalı? Kapalıçarşı, Props, Dank, Lisa Corti, Indian Summer, Layla Dekorasyon, Yastıkistanbul by Rıfat Özbek, www.chichiqueen.com.

X FAKTÖRÜ
Yeni sezonda mobilyadan aksesuar tasarımına her yerde karşımıza X formu çıkacak. Bu çok yeni bir trend olduğu için henüz çok fazla karşılaşmış olmasak da çok yakında her yerde göreceğimizi özellikle belirtelim.
Nerelere bakmalı? Megaron, Mozaik, Nuxx, Casa Mobilya.

FEMİNEN HATLI DERİ
Bu sezon erkeksi yanı ağır basan deri mobilya ve aksesuarların yerine derinin daha feminen uygulamalarıyla karşılaşacağız. Klasik iri deri koltukların yerini daha ufak boyuttakiler alırken, karamel ve kahverengi gibi geleneksel renkler de yerini toz pembe, mavi gibi daha pastel renk tonlara bırakacak. Feminen hatlar ve renkler size uymadı mı? Üzülmeyin, şaşırtıcı ama feminen hatlı derinin yanı sıra maskülen model ve renklerdeki deri mobilya ve aksesuarlar da bir o kadar revaçta!
Nerelere bakmalı? Tepe Home, Habitat, Moda Bagno, Ikea, Mozaik, Casa Mobilya, İsmet Mobilya, Visionnaire, Güngör Dekorasyon, Bilgili Mobilya, Sihir Mobilya.

COOL METALLER
Gümüş, çelik, alüminyum, platin, kalay ve eskitilmiş nikel gibi her türlü gri tonlu metal aksesuar, dekorasyonda ön plana çıkıyor.
Nerelere bakmalı? Cumba Selection, Beymen Home, Luxuria, Nuxx, Deniz Tunç Tasarım, Hiref, Gali Collection, Habitat, Layla Collection, www.chichiqueen.com.

BEYAZIN TÜM TONLARI
Beyazın hâkimiyeti bu sezon da sürüyor. Beyazın en saf tonlarından en pastel fildişi tonlarına dek, tüm beyaz renk ailesi duvarlardan koltuklara, lambalardan resim çerçevelerine her yerde görülecek. Beyazın ardından en popüler renk ise mor...
Nerelere bakmalı? Living Concept, Ikea, Mozaik, Moda Bagno, Koleksiyon, Mudo Concept, Inside, Ligne Roset, Bilgili Mobilya, Rivieria Maison.

YEŞİL DURUŞ
Tüm dünyada tasarım ve dekorasyon trendlerinde ilk sırayı tartışmasız bir şekilde doğa dostu, ekolojik tasarım, ürün ve uygulamalar alıyor.
Dolayısıyla yeni sezonda yeşil felsefesini ilke edinin ve mutlaka organik, doğal, geri dönüştürülmüş ve yeniden işlevselleştirilmiş ürünlere odaklanın. Geçmişte doğa dostu, ekolojik tasarım denildiğinde akla öncelikle çirkin ve sıkıcı tasarımlar gelirdi. Ancak önde gelen tasarımcıların bu konuya ele atmalarıyla yeşil tasarım büyük bir değişim geçirdi ve doğa dostu ürünlerin aynı zamanda zarif, güzel ve heyecan verici olabileceği ortaya çıktı.
Nerelere bakmalı? Autoban, Ikea, Habitat, Cumba Selection, İca Home & Garden, Haaz, Mudo Collection.
Haberin fotoğrafları