kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"CHP Karayalçın'ı aday gösterecek"

Giriş Saati : 12.10.2008 15:21
Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı aday göstereceğini ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Melih Gökçek, futbolda olduğu gibi siyasette de hataya yer olmadığını belirterek, hata yapılması halinde gol yenileceğini söyledi. SHP Genel Başkanı Karayalçın'ın kendisini CHP'ye atmak için bahane aradığını iddia eden Gökçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da partide son çırpınışlarını yaşadığını savundu. Başkan Gökçek, yeni belediye yasasıyla birlikte AK Parti'nin oy oranının artacağını da ifade etti.

Baykal'ın Ankara'da CHP'nin elini güçlendirmek için Karayalçın'ı kesinlikle aday göstereceğini ileri süren Gökçek, "Karayalçın, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacak. Baykal'ın son zamanlarda koltuğu sallanıyor. Sayın Baykal, çok ciddi sıkıntının içinde. Bu yerel seçimlerde genel seçimlerden daha az oy alacak olursa CHP'nin başında durma şansı çok zor. Diğer sol partilerin birlik yaparak, oy artırması CHP'nin oy oranının düşmesine neden olacak. Baykal, Karayalçın'ı aday göstermek zorunda. CHP'nin adayı Karayalçın olacaktır, aksini düşünmek mümkün değildir. Baykal'ın Ankara'daki mahalli idareler seçimlerinde herhangi bir iddiası yok. Baykal, Ankara'yı alamayacağını bile bile Karayalçın'ı aday göstererek, koltuğunu korumaya çalışacak. 2004 yerel seçimlerinde Ankara'dan CHP'nin aday gösterdiği Yılmaz Ateş yüzde 12 oy alırken, Murat Karayalçın yüzde 20 oy almıştı. CHP'nin Ankara'dan göstereceği başka aday yok." dedi. Gökçek, Karayalçın'ın amacının SHP'nin tüzüğüne göre parti genel başkanlığına tekrar aday olamayacağı için CHP'ye müstakbel lider olmak olduğunu savundu.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın yaşadığı durumun kendi başına gelmesi halinde partisinden hiç düşünmeden istifa edeceğini dile getiren Gökçek, Eryılmaz hakkında CHP'nin oluşturduğu araştırma komisyonundan da bir sonuç çıkmayacağını savundu. Eryılmaz'ın belediyedeki rüşvet iddialarını yansıtan ses kaydıyla ilgili Gökçek, şunları söyledi: "Eryılmaz, benim meslektaşım. Konunun muhatabı belediye başkanı olduğu için konuşmak istemiyorum. Konuyla CHP ilgilenmek ve üzerine gitmek zorunda. Çalışmaları hakkında yorum yapabilirim, ancak bu konuyla ilgili yorum yapamam."

Ankara'nın su problemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyen Başkan Gökçek, 8 Mayıstan itibaren Kesikköprü'den 45 milyon metreküp su verildiğini belirterek barajlarda 70 milyon metreküp kullanılabilinir su olduğunu söyledi. Ankara'nın 20 yıl boyunca su sorunu yaşamayacağına dikkat çeken Gökçek, vatandaşlardan yine de suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.

Ramazan Bayramı boyunca yağan yağmurlardan 9.5 milyon metreküp su elde edildiğini dile getiren Gökçek, bunun 11 günlük su ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Bazı konutlarda suyun sarı aktığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Gökçek, sorunun tesisatların eski olmasından kaynaklandığını ifade ederek tesisatın değiştirilmesi halinde problemin ortadan kalkacağını kaydetti.

"Son zamanlarda özellikle su tasarrufu konusunda vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla bilboardlara verilen ilanlar konusunda belediyenin ne kadar para ödediği sorularıyla karşılaşıyoruz." diyen Başkan Melih Gökçek, "Biz bilboardlara Belediye olarak para vermeyiz. Yapmış olduğumuz sözleşme gereği Belediye'nin faaliyetleri ve duyurularını ücretsiz olarak yayınlama hakkına sahibiz." diye konuştu. (CİHAN)