kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karayalçın Ankara'dan adaylığına yeşil ışık yaktı

Giriş Saati : 12.10.2008 14:32
Güncelleme : 12.10.2008 15:21
Yeni Haber
Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için solun ortak adayı olmaya yeşil ışık yaktı.

Murat Karayalçın, SHP'nin 'Yerel Yaşam Programı'nı açıklamasından önce, 'Adaylık için partilerden teklif bekliyor musunuz?' sorusu üzerine, "Bu doğrultuda herhangi bir girişimimiz olmayacak. Bizim dışımızda bir gelişme ortaya çıkarsa, bunun içerisinde kuşkusuz yer alırız." dedi.

SHP lideri Murat Karayalçın, yerel seçimlere yönelik programını İnşaat Mühendisleri Odası'nda kamuoyuna açıkladı. Karayalçın, toplantı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne muhtemel adaylığı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

SHP Parti Meclisi'nin yerel seçimlere katılma ve adayların nasıl belirleneceğine ilişkin karar aldığını hatırlatan Karayalçın, "Adaylığıma ilişkin herhangi bir karar olmadı" dedi. SHP lideri, diğer siyasi partilerle Ankara seçimlerin konusunda solda birlikteliğin sağlanmasına yönelik bir girişim olmadığını da söyleyerek, bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Murat Karayalçın, Melih Gökçek yönetimine karşı sol partilerin ortak bir aday belirlemesiyle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Solun ortak bir aday çıkarması seçimlerin kazanılmasını sağlayacaktır ama konu daha kapsamlı değerlendirilmeli. Ankara'nın birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilgisiz, beceriksiz, yetersiz, yeteneksiz yönetimden kurtulmak için tüm Ankara bir araya gelmelidir."

SHP Genel Başkanı Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için "Adaylık için partilerden teklif bekliyor musunuz?" sorusuna ise, kendilerinin böyle bir girişimde bulunmayacağını, fakat diğer partilerin bu yönde adım atması halinde bunun içinde yer alacaklarını söyledi.

Yerel yaşam programını tanıttığı konuşmasında partililere hitap eden Murat Karayalçın, "Kişiler arasında değil, programlar ve siyasetler arasında tercih edilmesi önemli" mesajı verdi.

(CİHAN)