kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uluslararası Avrasya film festivali başladı

Giriş Saati : 12.10.2008 09:00
Güncelleme : 12.10.2008 20:43
Yeni Haber
Bu yıl 45.'si düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 4 yıldır yapılan Avrasya Film Festivali başladı. Gala gecesinde 'Superman' filminde rol alan Michael York'a onur ödülü verildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından verilen ödülü alan ünlü oyuncu York, Türkçe teşekkür etti.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki törenin açılış konuşmasını, göreve geldiği ilk yılda Altın Portakal Film Festivali'ni Avrasya Film Festivali ile renklendiren Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Altın Portakal'ın yanı sıra Avrasya Film Festivali ve Avrasya Market'i de başlattıklarını ve her geçen yıl 3 etkinliğin de önem kazandığını söyleyen Türel, tüm sinema emektarlarına teşekkür etti. Festivalin sinemaya, sinemanın Antalya'ya katkısının katlanarak çoğaldığının altını çizen Türel, festivale katılan ülke sayısının da giderek arttığını ifade etti. Uluslararası Avrasya Film Festivali sayesinde yarışmada yer alan filmlerin yanı sıra farklı festivallerde ödül alan 80 filmin de izlenebileceğinin altını çizen Türel, "Sinema adına üç ayrı organizasyonun birlikte yapıldığı yegane şehir Antalya. Bu özelliği ile film festivalleri arasında önemli bir konuma sahip. İnşallah sinema çalışanları ve sinemaseverlerin katkılarıyla Antalya'nın bu özelliği daha da gelişecek." şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde ünlü Oyuncu Michael York'a 'Onur Ödülü' takdim edildi. Antalya'da Türk insanının misafirperverliğine hayran kaldığını söyleyen York, aktörlerin çok şanslı insanlar olduğunu söyledi. Dünyanın her yerinde film çekmekle kalmayan aktörlerin aynı zamanda birçok ülkedeki festivallere katıldığını aktaran York, "Bu festivale geldiğim için çok mutluyum." şeklinde konuştu.
Törende ödül olan bir diğer ünlü ise 'Temel İçgüdü' ve 'Robocop' gibi meşhur filmlerin yönetmeni Paul Verhoeven oldu. Belediye Başkanı Menderes Türel'den aldığı ödülü şaşkınlıkla karşılayan ünlü yönetmen, "Gerçekten büyük bir ödülmüş" şeklinde espri yaptı.

Açılış töreninin sonunda Ferzan Özpetek'in Melania Gaia Mazzucco'nun adlı romanından uyarlanan 'Mükemmel Bir Gün' adlı film izlendi. Gösterim başlamadan sahneye çıkıp seyircileri selamlayan Özpetek, filmin Türkiye'de 31 Ekim tarihinde vizyona gireceğini açıkladı.

Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde toplam 12 film yarışacak. Bu filmlerden 2'si Türk yapımı olacak.

CİHAN