kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Düğün yolunda kaza: 5 ölü, 10 yaralı

Giriş Saati : 12.10.2008 08:52
Güncelleme : 12.10.2008 20:43
Yeni Haber
Eskişehir'de otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3'ü aynı aileden 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenler arasında, Bingöl'deki kına gecesinden Bursa'daki düğünleri için giden gelin ile damadın da olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre kaza, Eskişehir - Sivrihisar karayolunun 33, kilometresinde saat 00:00 sularında meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Sayit Kayırtar idaresindeki 34 YH 751 plakalı otomobil, Mahmudiye kavşağı yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine karşı şeride geçerek Ekrem Karagöz yönetimindeki 27 BD 300 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle, otobüs otomobili 50 metre sürükledi. Otomobil sürücüsü Mehmet Sayit Kayırtar (43) ile otomobil'de bulunan Seyithan Kayırtar (23), Vildane Kırgız (38), Merve Kayırtar (17) ile Aslıhan Olmaz (20), olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yaralılar, ambulanslarla Eskişehir Devlet, Yunus Emre ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralananların otobüs yolcusu olduğu ve durumlarının hafif olduğu bildirildi. Otomobilin tanınmaz hale geldiği kazada, cesetler olay yerinden metrelerce uzaklara savruldu.

Kazaya karışan otomobildeki kişilerin, aynı kazada hayatını kaybeden Seyithan Kayırtar ile Aslıhan Olmaz'ın Bingöl'deki kına gecesi sonrası, düğün için Bursa'ya gittikleri öğrenildi. Kazazedelerin Bursa'daki yakınlarına götürmek için hazırladıkları hediyelik eşyalar ile bazı ziynet eşyaları ise yola saçıldı.

Acı haber üzerine Bursa'dan olay yerine gelen kazada ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. Kaza nedeniyle Eskişehir Sivrihisar karayolu bir süre trafiğe kapandı.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken otobüs sürücüsü Ekrem karagöz gözaltına alındı.

CİHAN