kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bakıcı Gürsoy aynı suçu işlerse hapse girecek.

Bakıcı serbest, Çilem bebek öldüğüyle kaldı

Gökay USANMAZ SABAH
11.10.2008
4.5 aylık Çilem'i öldürmekle suçlanan bakıcıya, 1 yıl 8 ay hapis verildi. Ardından, sabıkası yok diye cezası ertelendi..
İstanbul Güngören'de iki yıl önce 4.5 aylık "Çilem" adlı bebeği kafasına oyuncakla vurarak öldürdüğü iddia edilen ve "Kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 16 yıla kadar hapsi istenen Nazlı Gürsoy'un yargılanması tamamlandı. Mahkeme, Gürsoy'un suçunun "Taksirle öldürmek" olduğuna kanaat getirerek, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Cezası daha önceden sabıkası bulunmadığı için erteledi.

SUÇU: 'TAKSİRLE ÖLDÜRMEK'
Bebeğin annesi Sultan Topaloğlu, 23 Aralık 2006'da kızı Çilem'i rahatsızlandığı için hastaneye kaldırmıştı. Ancak bebek, tedavisinin yapıldığı İstanbul Tıp Fakültesi'nde sekiz gün sonra hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan bebeğin bakıcısı Nazlı Gürsoy, ilk duruşmada anne Topaloğlu şikâyetinden vazgeçince tutuksuz yargılanmak için serbest bırakılmıştı. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında savcı, bebeğin travma ve sarsılmaya bağlı beyin kanamasından öldüğünü ancak kafasında darp izine rastlanmadığını bildirdi. Savcı, bakıcı kadının bebeğin bakımına özen ve dikkat göstermediğini kaydederek Gürsoy'un "taksirle öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Gürsoy'un suçunun "taksirle öldürmek" olduğuna kanaat getirerek iki yıl hapis cezası verdi. Heyet, bu cezayı Gürsoy'un duruşmalarda gösterdiği iyi halden bir yıl sekiz aya çevirdi. Gürsoy'un bu cezası da daha önceden sabıkası bulunmaması nedeniyle ertelendi.
Haberin fotoğrafları