kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Ünlü oyuncu Clive Owen, Kapalıçarşı’nın çatısında interpol ajanı olarak görev başında!

Clive Owen çarşının güvenli çatısına kondu!

26.09.2008
Bir bölümü İstanbul'da geçen, Clive Owen ve Naomi Watts'ın başrolde oynadığı The International'ın çekimleri tamamlandı. Tom Tykwer'ın yönettiği filmin İstanbul ayağında Kapalıçarşı ve Yerebatan Sarnıcı'nda çekimler yapılmıştı.
Owen ve Watts'ın bir film çekimi için İstanbul'a geldiği bilinse de onlar sessiz sedasız çalışmayı tercih ettikleri için çok fazla basınla haşır neşir olmamışlardı.
Bankacılık sektöründe meydana gelen uluslararası yolsuzları anlatan filmin çekimleri İstanbul dışında ABD, İtalya ve Almanya'da yapıldı. Clive Owen, filmde işini her şeyin üzerinde gören bir interpol ajanını oynuyor. Uluslararası bankacılık yolsuzluğunu araştırırken meydana gelen cinayetle ilgili olarak da Manhattan bölge savcısının asistanıyla (Naomi Watts) işbirliği yapmak zorunda kalıyor.
12 Şubat 2009'da Almanya'da, bir gün sonra da ABD'de gösterime girecek filmin Türkiye'de ne zaman seyirciyle buluşacağı şimdilik belli değil. Ama İtalya, İngiltere, Arjantin, Belçika, Hollanda ve Fransa'da gösterime çıkacağı kesinlik kazandı.
Son yıllarda uluslalarası filmlerin Türkiye'de çekilmesi için sinema çevreleri ve Kültür Bakanlığı'nın çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor. The International'ın bir bölümünün Türkiye'de çekilmesi de bu girişimlerin olumlu sonuç verdiğinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir.