kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Vietnam savaşının sembolü olan resmin çekildiği yıl, herkes Bedrocks dinliyordu.

Geçen yüzyıl ne dinlediğini biliyorum

NUH KÖKLÜ
09.10.2008
The Shadows'dan Moby'ye, Joe Cocker'dan Geri Halliwell'e kadar birçok sanatçının olduğu 40 albüm... This is... başlıklı bu albümler, geçen yüzyılın tarihinde ufak çaplı bir müzikal gezinti yapmak isteyenler için..
İLİŞKİLİ HABERLER
Geçen yüzyıl ne dinlediğini biliyorum
Zenci gırtlaklı beyaz şarkıcı Elvis Presley, Flaming Star filminde boy gösterir. ABD'li ve Sovyet astronotlar uzayın fethine girişir, İspanyol paça pantolonlu, Twiggy etekli gençler sokakları doldurur.
LSD deneyimiyle yetinemeyenler Hindistan'a doğru yola çıkar, ABD orduları Vietnam'dan çıkmak zorunda kalır.
Ronald Reagan ve Margaret Thatcher'ın başbakan olmasıyla dünyada yeni-sağ adı verilen dalganın yükseldiği konuşulur.
Sovyet birlikleri Afganistan'dan çıkar, ABD, 'Çöl Fırtınası' adını verdiği operasyonla Körfez Savaşı'nı başlatır, savaş televizyonlardan naklen yayınlanır.
20. yüzyılın tarihinden doğaçlama örnekler... Örnekleri meşrebinizce çoğaltabilirsiniz, bizimkisi EMI'ın This is... adıyla piyasaya sürdüğü albümler vesilesiyle yapılan bir seçmeceden ibaret.
EMI'ın 1960-99 yılları arasında, kendi sanatçılarının şarkılarından oluşan derleme albümleri, geçtiğimiz yüzyılın müzikli tarihinin küçük bir bölümünü oluşturuyor. 1960'da Cliff Richard'ın katılımıyla son şeklini alan (eski adı Drifters) Shadows'dan, 1968'de çıkan Bedrocks şarkısı Ob-la-di Ob-lada'ya, Geri Halliwell'in Mi Chico Latino'suna kadar birçok şarkıyı dinlemek ve eski günleri yad etmek isteyenlere tavsiye edilir.
Haberin fotoğrafları