kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Dvd ekranı

Yavuz Baydar
09.10.2008
21
Film:
* * * / Ekstralar: * *
Gerçek bir öyküden serbestçe uyarlanmış filmin kahramanı Ben Campbell. Kısa adı M.I.T. olan, dünyanın en güçlü teknik üniversitesinde sıkıntılı yaşarken, gizli bir 'dahi' öğrenci grubuna katılan Campbell, grup şefi bir hocanın (Kevin Spacey) rehberliğinde kağıt saymayı öğrenir. Ekip, hafta sonlarını Las Vegas'ta 21'den deli gibi para kazanarak geçirir. Ama bir süre sonra vicdanlar sızlamaya başlar.
Acaba bu kazanma tarzı ahlaklı mıdır? Eğlence, zeka, hareket dolu, yine de sıra dışı olamayan bir film.

Balcancan / Bir Balkan Komedisi (D Home)
Film:
* * * / Ekstralar:
"Balkanlar'da akan kan" anlamına geliyormuş Balcancan. Hayatının en verimli çağında çeşitli savaşlarla karşı karşıya kalan Terandafil Karanfilov, Makedonya'da bir savaş daha patlak verince karısı Ruza Karanfilova ve karısının büyükannesi Zumbula'yı da alarak ülkeden kaçmaya karar verir. Yolda büyükannenin ölmesi üzerine onu gömecek mezar aramaya başlarlar. Üst üste terslik olunca büyükanneyi bir halıya sararak sınırdan geçirmek isterler. Ancak mola verdikleri yerde halı çalınır. Bunun üzerine Terandafil, babasının kan kardeşi, mafya üyesi Vito Genovese'nin oğlu Santino'dan yardım ister. Halı teması bir Türk filminden apartma olsa da, son derece keyifli bir komedi.

The Last Mitterrand / Son Sosyalist Mitterand (D Home)
Film:
* * / Ekstralar: *
George-Marc Benamou, kanserle boğuşan Mitterrand'ın içini açtığı belki de tek kişiydi. Onun kitabından beyazperdeye uyarlanan film, Michel Bouquet'ye 2006'da En İyi Erkek Oyuncu dalında Cesar ödülü kazandırdı. Antoine Moreau hayatının anlamını bulamamış, yaşama bir türlü dört kolla sarılamayan genç bir gazeteci. Günün birinde yolu dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü karakterlerinden biriyle, hayranı olduğu, 'sfenks' lakaplı cumhurbaşkanı François Mitterrand'la kesişir. Genç gazeteci, hayatının son günlerini yaşamakta olan Mitterrand'la kurduğu ilişkide ondan politika, tarih, aşk ve edebiyat üzerine birçok şey öğrenir.

Damages / Sezon 1 (Sony Pictures)
Dizi:
* * * * / Ekstralar: * * *
Sopranos yazarları tarafından hazırlanan bu yeni dizi, Golden Globe toplamada gecikmedi. Bir hukuk dizisi, ama hayli farklı. Acemi avukat Ellen Parsons, aşırı katı tavırlı Patty Hewes (Glenn Close bu rolde muhteşem) tarafından yönetilen hukuk bürosuna girer girmez bomba gibi bir dava kendisine verilir.
Milyoner Arthur Frobisher'e karşı açılan tazminat davası, sanıldığı gibi basit değildir. Çok geçmeden Ellen etrafında nasıl bir çorap örüldiğünü anlayacaktır. Birinci sınıf diyaloglar ve adeta bir "film noir". Yılın en iyi dizisi.
Haberin fotoğrafları